Chris Paul i Luka Dončić su izabrani među rezervama Zapada

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
IGRA SE 20. VELJAČE

Odabrani igrači za NBA All-Star utakmicu, Luka Dončić i dva igrača Sunsa predvode momčad

Kapetani momčadi, Durant i James, će 10. veljače održati svoj draft te odabrati igrače po želji
Piše: S.N.Objavljeno: 04. veljača 2022. 07:36

Poznato je tko će nastupiti na ovogodišnjoj NBA All-Star utakmici koja se igra 20. veljače u Clevelandu. Nakon što su od ranije bile poznate startne petorke u obje konferencije, noćas je objavljen i popis rezervnih igrača koje su odabrali treneri svih 30 momčadi.

U Istočnoj konferenciji tako su se na listi rezervi našli Jimmy Butler (Miami Heat), Darius Garland (Cleveland Cavaliers), James Harden (Brooklyn Nets), Zach LaVine (Chicago Bulls), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Jayson Tatum (Boston Celtics) i Fred VanVleet (Toronto Raptors). Oni su se priključili Kevinu Durantu (Brooklyn Nets) koji je kapetan momčadi jer je dobio najveći broj glasova publike, igrača i novinara, Giannisu Antetokounmpou (Milwaukee Bucks), Joelu Embiidu (Philadelphia 76ers), Trae Youngu (Atlanta Hawks) i DeMaru DeRozanu (Chicago Bulls).

Što se Zapadne konferencije tiče, jučer su se popisu All-Star igrača pridružili Devin Booker (Phoenix Suns), Luka Dončić (Dallas Mavericks), Rudy Gobert (Utah Jazz), Draymond Green (Golden State Warriors), Donovan Mitchell (Utah Jazz), Chris Paul (Phoenix Suns) i Karl-Anthony Towns (Minnesota Timberwolves). LeBron James je kapetan te momčadi, a u startnu petorku su izabrani i Nikola Jokić (Denver Nuggets), Andrew Wiggins (Golden State Warriors), Stephen Curry (Golden State Warriors) i Ja Morant (Memphis Grizzlies).

Iako su izabrane momčadi po konferencijama, već nekoliko godina All-Star utakmice se ne igraju na takav način. Kapetani momčadi, Durant i James, će 10. veljače održati svoj draft te odabrati igrače koji će igrati u njihovim momčadima, 'Team Durant' i 'Team James'.

Što se tiče igrača koji nisu izabrani, u konkurenciji su bili centri Clevelanda i Phoenixa, Jarrett Allen i Deandre Ayton. Svoju šansu su tražili i LaMelo Ball (Charlotte), Tyler Herro (Miami), Bradley Beal (Washington) i Shai Gilgeous-Alexander (Oklahoma). Netko od njih bi mogao ipak zaigrati na All-Star utakmici jer će sigurno biti zamjena zbog ozljeda. Kevin Durant je jedan od ozlijeđenih igrača, a trenutno su van stroja i Draymond Green te LeBron James.

Linker
06. svibanj 2024 20:32