Damian Lillard

 INSTAGRAM
HRABAR POTEZ

Odbio jednog od najvećih svih vremena i ponudu kakvu neki mogu samo sanjati: ‘Moje srce tamo ne pripada‘

‘Želim naglasiti da moja odluka nije donesena zbog komfora kojeg trenutačno imam‘
Piše: SNObjavljeno: 04. studeni 2021. 16:24

Damian Lillard već je godinama superzvijezda NBA lige, te igra u Portlandu, iako mu Trail Blazersi nisu sve to vrijeme uspjeli osigurati momčad sposobnu da napadne naslov pobjednika lige. Unatoč tome, Lillard nije želio otići iz kluba, iako su ljetos mnogi špekulirali kako je i njemu čekanja preko glave, te da će inzistirati na odlasku.

I to se lako moglo dogoditi. Lillard je nedavno otkrio da se tijekom ljeta susreo s LeBronom Jamesom, koji ga je pokušavao dovesti u Lakerse, kako bi zajedno formirali super tim. Lillard je odbio prijedlog, a Lakersi su doveli Russella Westbrooka.

"LeBron je pitao što mislim o svojoj situaciji u Portlandu, a ja sam mu rekao ono što svima govorim: Da samo želim biti u poziciji pobijediti sve u ligi. Objasnio mi je potom kako bi mogla izgledati momčad u kojoj bi bili on, Davis i ja. Nije mi rekao da dođem u LA, ali mi je kazao da bi to bila sjajna momčad."

image
JASON MILLER Afp

Lillard tu neformalnu ponudu nije želio prihvatiti.

"Siguran sam da bi bilo sjajno igrati s LeBronom i AD-om, kao i biti dio tako velikog kluba i tržišta, ali koliko god atraktivno zvučalo i koliko god to moglo biti zabavno, ne osjećam u srcu da tamo pripadam. I svakako želim naglasiti da moja odluka nije donesena zbog komfora kojeg imam u Portlandu. Ne bojim se izići iz svoje zone komfora, odluku sam donio na temelju onoga što doista želim raditi."

Unatoč tome što je Lillard iz Oaklanda, on Portland smatra svojim domom i želi tamo osvojiti prvenstvo. Lillard shvaća da možda neće osvojiti prvenstvo u Portlandu, a nedavno je priznao da bi to što se neće pridružiti nekoj super momčadi mogla "biti njegova Ahilova peta". No, za sada je odlučan u ideji da prkosi svim prognozama te da će svejedno pokušati NBA prvenstvo donijeti u Portland.

Blazersi su u sezonu krenuli loše. Imaju samo tri pobjede u osam utakmica. I Lillard igra ispod svoje razine, ubacuje tek 19,5 poena po utakmicu, uz očajnih 23 posto šuta za tri poena. Prošle sezone bio je na 29 poena, uz 38 posto šuta za tricu...

Linker
27. lipanj 2024 09:12