DAVID BERDING Getty Images Via Afp
LUKA KAO WESTBROOK?

Odjekuju riječi bivše NBA zvijezde: ‘Dončić će napraviti nešto što nije viđeno godinama‘

‘Bio bih stvarno iznenađen da sezonu ne završi s triple-double prosjekom‘, kaže Arenas
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. rujan 2024. 22:40

Nova NBA sezona kreće za nešto manje od mjesec dana, a jedan od kandidata za naslov prvaka je i momčad Dallas Mavericksa, predvođena sjajnim slovenskim košarkašem Lukom Dončićem.

U prošloj sezoni Dončić je bio najbolji strijelac NBA lige te je prvi put odveo Dallas do velikog finala u kojem su slavili Boston Celticsi.

Bivša NBA zvijezda Gilbert Arenas vjeruje da će 25-godišnji Slovenac odigrati na iznimno visokoj razini te da će po prvi put u karijeri osvojiti nagradu za najboljeg igrača lige.

image
ARIS MESSINIS Afp

U prošle četiri godine tri put je za MVP-a NBA lige proglašen Srbin Nikola Jokić, a jednom Kamerunac s američkom putovnicom Joel Embiid.

- Ne želim stavljati dodatni pritisak na njega, ali bio bih stvarno iznenađen da sezonu ne završi s triple-double prosjekom. Jer ako ste već skupili toliki broj asistencija, i sada pored sebe imate tipa koji je tako sjajan šuter [Klay Thompson], vaša će se dodavanja pretopiti u asistencije bez puno truda. Dončić bi trebao imati triple-double prosjek, a najvjerojatnije će biti i glavni kandidat za nagradu MVP sezone. Napravit će nešto što NBA nije vidio godinama. To je prosjek triple-doublea - rekao je Arenas u podcastu Gil‘s Arena.

image
ELSA Getty Images Via Afp

Uspije li Dončić ostvariti Arenasovu najavu, postao bi prvi košarkaš koji bi ponovio uspjeh Russella Westbrooka iz sezone 2020./21. On je tada ostvario prosjek od 22,2 poena, 11,5 skokova i 11,7 asistencija po utakmici.

Linker
16. rujan 2024 23:42