Kyrie Irving i Luka Dončić

 KEVIN C. COX Getty Images Via Afp
NEMOGUĆA MISIJA

Oproštaj Dončića i Irvinga: Dvije najveće zvijezde Dallasa neće igrati u odlućujućem tjednu NBA lige?

Slovenac je još uvijek u borbi za naslov najboljeg strijelca lige, trenutačno je na prosjeku od 32.75 poena
Piše: HinaObjavljeno: 04. travanj 2023. 11:03

Prema navodima nekih američkih medija, Dallas Mavericksi mogli bi u posljednjem tjednu ligaškog dijela sezone igrati bez svog najboljeg igrača Luke Dončića kao i bez svog pojačanja dovedenog posljednjeg dana prijelaznog roka Kyriea Irvinga.

Vrlo lošom završnicom, odosno s tri uzastopna poraza prošloga tjedna Dallas je pao na 11. mjesto Zapadne konferencije s omjerom pobjeda i poraza 37-42 te mu niti sve pobjede u preostala tri nastupa ne garantiraju mjesto u "play in" turniru, odnosno mjesto u borbi za ulazak u doigravanje. Deseti Oklahoma City Thunder, koji drži posljednje mjesto koje vodi u "play in" je na omjeru 38-41, ali ima i prednost u međusobnom omjeru s Mavsima u slučaju da oba sastava završe sezonu s istim omjerom.

image
KEVIN C. COX Getty Images Via Afp

Usto, Mavsi duguju New York Knicksima izbor prvog kruga drafta ove godine zbog dovođenja Kristapsa Porzingisa 2019. godine, no taj izbor će biti zaštićen ukoliko se ispostavi kako će on biti jedan od prvih 10, a sve momčadi koje se ne kvalificiraju za doigravanje ili "play in" dobijaju jedan od prvih 10 izbora na draftu.

Inače, Dallas je doveo Irvinga iz Brooklyn Netsa 6. veljače u trenutku kada je bio na omjeru 29-26. Od te razmjene Dallas je ostvario omjer 8-16, odnosno 7-12 u utakmicama u kojima je Irving nastupio.

Dončić je svojim odličnim igrama u prvom dijelu sezone duže vremena konkurirao i za nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP) sezone no zbog loših igara Mavsa u posljednje vrijeme ispao je iz te konkurencije. No, Slovenac je još uvijek u borbi za naslov najboljeg strijelca lige, trenutačno je na prosjeku od 32.75 koševa po utakmici, a ispred njega je samo centar Philadelphia 76-ersa Joel Embiid sa 32.97 poena po utakmici.

Do kraja sezone Dallas će još igrati protiv Sacramento Kingsa, Chicago Bullsa i San Antonio Spursa.

Linker
26. travanj 2024 19:59