CHRISTIAN PETERSEN Afp
NIJE DOBRO

Otac Darija Šarića otkriva: ‘Dobio je štake, noga kao da mu je propala! Kad to pukne - ajme majko‘

‘Teško mi je bilo čuti o kakvoj se ozljedi radi‘, rekao je i glavni strateg Phoenix Sunsa
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 09. srpanj 2021. 09:45

Ozljeda koljena je Darija Šarića zadesila u užasnom trenutku. Osim što će propustiti svoje prvo NBA finale, 27-godišnji Šibenčanin će propustiti i dobar dio iduće sezone (ako ne i cijelu) nakon što je pretrpio ozljedu prednjih križnih ligamenata desnog koljena. Velika šteta za Darija, ali i za sve nas koji smo ga željeli gledati u tom finalu između njegovih Phoenix Sunsa i Milwaukee Bucksa, bez obzira na smanjenu minutažu jednog od najboljih domaćih košarkaša.

Kako nam je njegov otac Predrag u razgovoru rekao Dariju je sezona završila, onako kako je i započela – naopako.

- Imao je povredu na startu, pa koronu, pa povredu, zatim je izgubio minutažu, onda je još stavljen na peticu i sada ovo. Prvi pregled je pokazao da se radi o ozljedi prednjih križnih ligamenata i nešto lateralnih. Nije dobro, ali nije toliko ni strašno. Sada mu slijedi dublja analiza na kojem će se utvrditi jesu li ligamenti skroz potrgani ili su jako istegnuti i onda će se s obzirom na to odrediti treba li mu operacija ili ne. Ako će trebati onda će ju odraditi tamo. Ima bolove, dobio je štake, iako se ne oslanja puno. Koljeno je oteknuto i sada zbog cijele situacija čekaju na detaljniji pregled. Po onome što mi on kaže i što sam vidio izgleda mi kao da mu je noga propala, odnosno da nije bilo izvrnuće. Još je i hodao malo nakon toga, a obično kada puknu ligamenti to je „ajme majko”. Kažem, u prvi mah nije nimalo dobro, ali ni nije toliko loše, priča nam Šarić stariji.

image
CHRIS CODUTO Afp

Dario je poznat kao veliki natjecatelj, a ovako ozbiljna ozljeda u najkritičnijem dijelu sezone je nešto zbog čega psiha jako pati. Tako je i u njegovom slučaju.

- Pogodilo ga je ovo dosta, taman je očekivao dobiti nešto veću minutažu, barem 20-ak minuta i da dođe do desetak poena, ali eto... U klubu ga maksimalno podržavaju jer znaju da bi im sada bio itekako potreban. Ayton koji igra odlično ove sezone se mora odmoriti i tu im Dario znači jako puno jer Milwaukee je strašna momčad s par tih nezgodnih igrača, dok Sunsima, osobito sada fali visine. Želio je biti dio toga u finalu, da pomogne momčadi, ali nažalost dogodilo se to što se dogodilo, dodaje Darijev otac.

Hrvatski košarkaški reprezentativac Luka Babić je također imao ozljedu koljena nakon koje je dugo izbivao s parketa. Babića smo zamolili da nam opiše kako je izgledao njegov proces povratka na parkete.

- Odmah da razjasnimo da sam ja ozlijedio hrskavicu, a to je drugačija ozljeda od prednjih križnih ligamenata. Ono što je najvažnije je ostati pozitivan i odmah krenuti s terapijom, da se koljeno pripremi za oporavak koji je dugotrajan i ako se odradi dobra priprema onda je i oporavak brži. Ubrzo nakon operacije kreće rehabilitacija tako da se ne oteže s oporavkom. Meni je trebalo šest mjeseci da ponovno krenem trenirati i još dva mjeseca da se skroz vratim u igru, da vratim osjećaj i da se kočnice konačno otpuste, govori nam Babić, kojeg smo upitali koliko je problem u glavi nakon takve ozljede.

- Ma to prođe u glavi već nakon nekoliko treninga, kada se sam uvjeriš da je sve po starom i vjerujem da će tako biti i kod Darija U Americi imaju stručnjake za to, a takve operacije su postale rutinske. Dario je jak psihički, a osobito fizički i znam da će se vratiti još jači iz toga. Najvažnije je ostati psihički pozitivan, sigurno da je teško, osobito u početku kada nakon mjesec, dva vidiš da to ipak ne ide tako brzo. Ali treba ostati smiren i raditi što više i bolje kako ponovno ne bi došlo do ozljede, smatra Babić.

A i u Phoenixu su šokirani što je Šarićeva avantura u finalu tako naglo završila. Trener Monty Williams govori kako je to „jedna od situacija u kojoj vam se slomi srce.”

- Dario je igrač s kojim sada drugi puta surađujem, nakon Philadelphije. On je ono što Sunsi zapravo jesu – naporno radi, nevjerojatan tip koji se jako veselio finalu. I onda mu se tako nešto dogodi u samo par minuta. Teško mi je bilo čuti o kakvoj se ozljedi radi, rekao je glavni strateg Sunsa, a slično razmišlja i glavni igrač momčadi iz Arizone Devin Booker.

- Dario je naš čovjek. On je naša energija u svlačionici, a koju vi izvana ne vidite. Volimo ga i s njim smo u ovim teškim trenucima. Pomoći ćemo mu da bude mentalno i duhom an pravom mjestu tijekom oporavka. Što se parketa tiče, jasno da će nam nedostajati u finalu i sada će svatko od nas morati potegnuti malo više

Linker
21. travanj 2024 17:39