Robin Lopez i Blake Griffin bili su među najpoznatijim igračima na ovoj utakmici

 SARAH STIER Afp
KORONAVIRUS HARA NBA LIGOM

Ovako nešto nikada nije viđeno u NBA ligi, utakmica odigrana iako na raspolaganju nisu bila čak 24 igrača

Orlando Magic je pobijedio protiv Brooklyn Netse u utakmici u kojoj su oba kluba bila bez 12 igrača
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 19. prosinac 2021. 11:18

Show must go on! To je krilatica kojom se rukovodi NBA liga koja posljednjih dana ima velikih problema s izostancima velikog broja igrača zbog koronavirusa. Do sada su odgođene samo dvije utakmice, one koje je trebao igrati Chicago proteklog tjedna, ali čelnici lige i vlasnici klubova ne žele nove odgode pa je momčadima omogućeno da potpišu dodatne igrače na 10-dnevne ugovore kako bi došli do željenih 8 igrača, koliko ih je potrebno za nastup.

A koliko sve izgleda čudno pokazala je sinoćnja utakmica između Brooklyna i Orlanda. Netsi su na raspolaganju imali samo 8 igrača, a Magic 9 dok je nedostajalo ukupno 24 igrača - 12 na strani Brooklyna, 12 kod Orlanda.

Kod Brooklyna su u karanteni Kevin Durant, James Harden, Kyrie Irving, LaMarcus Aldridge, Paul Millsap, DeAndre' Bembry, Bruce Brown, Jevon Carter, James Johnson i Day'Ron Sharpe dok su ozlijeđeni Joe Harris i Nicolas Claxton.

Orlando je u karanteni imao Moritza Wagnera, Terrencea Rossa, Ignasa Brazdeikisa i R.J.Hamptona dok su ozlijeđeni Wendell Carter, Cole Anthony, Michael Carter-Williams, Mo Bamba, E'Twaun Moore, Jonathan Isaac, Markele Fultz i Jalen Suggs.

U takvoj situaciji treneri Steve Nash i Jamahl Mosley na parket su poslali sve igrače koje su uopće imali na raspolaganju. Za Brooklyn su igrali James Ennis i Shaquille Harrison, koji su potpisali ugovore praktično nekoliko sati prije utakmice, a Netsi su u startnoj petorci imali tri rookie igrača. Slično je bilo i kod Orlanda koji je ipak imao igrače s nešto više iskustva pa je valjda zato i došao do pobjede rezultatom 100:93. Najefikasniji igrači su bili Robin Lopez (20 poena uz 10 skokova i 4 asistencije) kod Orlanda te Patty Mills (23 poena uz 6 skokova i 5 asistencija) kod Brooklyna.

Linker
04. svibanj 2024 13:19