SARAH STIER Getty Images Via Afp
METLA U PRVOM KRUGU

Phila bez Embiida razbila Brooklyn Netse i plasirala se u polufinale, poraz Zupca i društva u Los Angelesu

Čekaju boljeg iz sraza Bostona i Atlante u kojem su Hawksi smanjili zaostatak na 2-1
Piše: HinaObjavljeno: 22. travanj 2023. 21:58

Košarkaši Philadelphia 76ersa prva su momčad koja se plasirala u drugi krug doigravanja za NBA prvaka, nakon što su u četvrtoj utakmici svladali Brooklyn Netse na njihovom terenu sa 96-88.

Pobjeda momčadi Doca Riversa je još značajnija, jer je ostvarena bez najboljeg igrača Sixersa, centra Joela Embiida, koji je u trećoj utakmici ozlijedio koljeno i morao propustiti večerašnji dvoboj.

Brooklyn je bio bolja momčad tijekom prvog poluvremena i na početku treće četvrtine, u kojoj su Netsi došli do 11 koševa viška (53-42), ali je uslijedila serije gostiju 14-0 nakon koje su Sixersi počeli kontrolirati ritam utakmice.

Brooklyn je još jednom nakratko poveo u zadnjoj četvrtini (72-70) košem Mikala Bridgesa, da bi gosti odgovorili serijom 8-0 i više nisu dopustili Netsima priliku za preokret.

Tobias Harris je sa 25 koševa i 12 skokova predvodio Sixerse za koje je James Harden ubacio 17 poena uz 11 asistencija i osam skokova. Tyrese Maxey je postigao 16, a De‘Anthony Melton 15 koševa. Iskazao se i pričuvni centar Paul Reed sa 10 poena i 15 skokova.

Kod Netsa je najbolji strijelac bio Spencer Dinwiddie sa 20 koševa. Nic Claxton je spojio 19 poena i 12 skokova, a Mikal Bridges je završio sa 17 koševa.

Philadelphia u polufinalu Istočne konferencije čeka boljeg iz sraza Bostona i Atlante, u kojem su Hawksi smanjili zaostatak na 2-1 domaćom pobjedom u trećoj utakmici serije i u nedjelju će pred svojim navijačima pokušati doći do izjednačenja.



Phoenix poveo 3-1 protiv Clippersa

Košarkaši Phoenix Sunsa pobjedom 112-100 na gostovanju u Los Angelesu poveli su sa 3-1 u seriji protiv Clippersa u prvom krugu doigravanja za prvaka NBA lige.

Utakmica je rezultatski bila neizvjesna do zadnjih pet u pol minuta u koje su gosti ušli s četiri koša prednosti (100-96). No, onda su Sunsi napravili seriju 9-0, otišli na +13 (109-96) i mirno priveli susret kraju.

Kevin Durant je bio najbolji igrač u pobjedničkoj momčadi sa 31 košem, 11 skokova i šest asistencija, a nije mnogo zaostajao ni Devin Booker sa 30 poena, devet skokova i sedam asistencija. Chris Paul je spojio 19 koševa i devet asistencija, a Deandre Ayton je imao 15 poena, 13 skokova i dvije blokade.

Kod oslabljenih Clippersa, koji su ponovno bili bez Kawhija Leonarda, najbolji je bio Russell Westbrook sa 37 koševa i šest skokova, ali nije imao dovoljno suigrača koji bi ga mogli pratiti.

Hrvatski reprezentativac Ivica Zubac je u igri proveo 24:25 minuta te došao do četiri koša i devet skokova, a imao je i po jednu asistenciju, ukradenu loptu i izgubljenu loptu.

Serija se sada ponovno seli u Phoenix, gdje će biti odigrana peta utakmica u noći s utorka na srijedu (4 sata) po srednjoeuropskom vremenu, u kojoj Sunsi mogu osigurati plasman u konferencijsko polufinale, u kojem će ih najvjerojatnije čekati Denver Nuggets.

Linker
21. travanj 2024 13:06