Joel Embiid

 TIM NWACHUKWU Getty Images Via Afp
NBA REZULTATI

Philadelphia srušila Denver, fantastični Embiid otkrio što je rekao Jokiću, Zubac ‘out‘ barem mjesec dana

Phoenix Sunsi su ostvarili svoju najveću povratničku pobjedu sezone nadmašivši Sacramento Kingse 119:117
Piše: Anđela VukoObjavljeno: 17. siječanj 2024. 08:26

NBA večer donijela nam je dvoboj trećeplasiranih momčadi istočne i zapadne konferencije, Philadelphia 76ersa i Denver Nuggetsa. Uspješnija je s rezultatom 126:121 bila momčad Philadelphije koju je do novog slavlja, drugog zaredom, predvodio Joel Embiid s 41 poenom, sedam skokova i 10 asistencija. Posebno se istaknuo u četvrtoj četvrtini kada je između 6:57 i 3:32 postignuto ukupno 10 poena i osigurao vodstvo od 123:113.

Embiidu je to bila osma utakmica u sezoni s 40 poena i prvi put od 17. studenoga da nije uspio doći do granice od 30 poena i 10 skokova.

Osim njega u redovima domaćina istaknuli su se i Tyrese Maxey koji je upisao 25 poena, pet skokova i devet asistencija te Tobias Harris s 24 poena, pet skokova i četiri asistencija.

Kod Nuggetsa već standardno najbolji je bio Nikola Jokić s 25 poena, 19 skokova i 3 asistencije.

Embiid i Jokić, po mnogima najveći kandidati za ovogodišnju MVP nagradu, po završetku utakmice su uhvaćeni u zagrljaju, a Kamerunac je nešto Jokiću šapnuo na uho.

- Rekao sam mu da je najbolji igrač lige - otkrio je Embiid kasnije novinarima.

- Osvojio je prvenstvo, to je najbolja momčad u ligi. On je MVP finala. Rekao sam mu: Nastavi tako, vidimo se za dva tjedna, nastavi raditi ono što želiš, zato si najbolji u ligi - rekao je Kamerunac.

U drugoj utakmici večeri Phoenix Sunsi ostvarili su svoju najveću povratničku pobjedu sezone na nevjerojatan način nadmašivši Sacramento Kingse 119:117. Sunsi su nešto više od 8 minuta prije kraja gubili 22 poena da bi u nevjerojatnu seriju od 32-8 upisali treću uzastopnu pobjedu.

Grayson Allen predvodio je Sunse s 29 koša, pet skokova i šest asistencija uključujući devet trica. Time je izjednačio timski rekord kojeg je postigao ranije ovog mjeseca protiv Miamija. Drugo ime momčadi bio je Kevin Durant s 27 poena, pet skokova i četiri asistencije. U četvrtoj četvrtini Durant je upisao 14 poena uključujući dva slobodna bacanja s manje od 2 sekunde do kraja koja su donijela Phoenixu vodstvo i pobjedu.

Kod Kingsa su najbolji bili De‘Aaron Fox s 33 poena, 2 skoka i 6 asistencija i Domantas Sabonis s 21 poenom, 12 skokova i 11 asistencija.

U zapadnoj konferenciji snage su odmjerili četvrtoplasirani LA Clippersi i drugoplasirani Oklahoma City Thunder (128:117). Bio je to susret dva najbolje momčadi NBA lige kad su u pitanju trice i najboljih napada Zapada.

Najbolji strijelac susreta bio je Clippersov Paul George s 38 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok je njegov klupski kolega James Harden upisao 16 poena, pet skokova i osam asistencija. U redovima Kingsa najbolji su bili Jalen Williams s 25 poena, tri skoka i sedam asistencija i Luguentz Dort s 19 poena i po jednim skokom i asistencijom.

Naš Ivica Zubac nije igrao zbog istegnuća desnog lista, ozljede zbog koje će, kako govore prve informacije, propustiti najmanje sljedeća četiri tjedna. Ovo je najteža ozljeda Zupca otkako je u Clippersima gdje se etablirao kao jedan od najizdržljivijih igrača u NBA ligi.

Linker
30. travanj 2024 07:08