Zion Williamson
 Jason Miller/Getty Images/AFP / Jason Miller AFP
HUMANITARNA AKCIJA

PLEMENITA IDEJA U AMERICI PRERASTA U PRAVI POKRET Velike zvijezde se udružile i odlučile pomoći ljudima koji su zbog korone ostali bez posla

Piše: HinaObjavljeno: 14. ožujak 2020. 12:31

Ideja koju je odmah u srijedu, čim je prekinuto natjecanje u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, iznio vlasnik NBA momčadi Dallas Mavericksa Mark Cuban o skupljanju sredstava za radnike u dvoranama koji su iznenada ostali bez posla zbog izbijanja pandemije koronavirusa prerasla je u pravi pokret diljem SAD-a.

Mavericksi su objavili kako će sa svojim partnerima osigurati sredstva kako bi se radnicima u njihovoj dvorani isplatili isti iznosi kao da su odradili sve pripreme za šest domaćih utakmica koliko bi klub odigrao tijekom 30-dnevnog prekida natjecanja. Na Cubanov poziv prvi se još u četvrtak priključio krilni centar Cleveland Cavaliersa Kevin Love koji je donirao 100.000 dolara radnicima koji pripremaju dvoranu u Clevelandu za utakmice uz objavu:

"Nadam se kako će mi se u ovo krizno vrijeme i ostali priključiti u pomaganju zajednici". U petak je na Loveovu gestu reagirao krilni centar Detroit Pistonsa Blake Griffin koji je također donirao 100.000 dolara uz tweet: "Samo slijedim primjer".

Kompanija koja je vlasnik dvorane u Detroitu donirat će milijun dolara za honorarne radnike, a isti su iznos svojim honorarnim radnicima odlučili donirati i vlasnici, igrači te treneri Golden State Warriorsa.

Aktualni MVP NBA lige, krilo Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo, također je donirao 100,000 dolara za radnike u njegovoj domaćoj dvorani, dok je prvi izbor prošlogodišnjeg "drafta" i član New Orleans Pelicansa Zion Williamson odlučio isplatiti jednomjesečne plaće svim radnicima u njegovoj domaćoj dvorani.

Nakon toga su gotovo svi NBA klubovi objavili kako će prikupiti određena sredstva za radnike u svojim dvoranama koji su iznenada ostali bez posla zbog više sile, a pridružili su im se i hokejaški NHL klubovi kojima je sezona od četvrtka također prekinuta.

Linker
20. travanj 2024 06:47