ARTURO HOLMES Afp
Velika najava

Počinje lov na LeBrona: James je ovom izjavom dao nadu i malim klubovima da bi mogao igrati za njih!

Mladi James igra na sveučilištu i prema sadašnjim pravilima moći će biti biran na draftu 2024. godine
Piše: Hina/S.N.Objavljeno: 20. veljača 2022. 10:23

LeBron James je u interviewu za "The Athletic" ponovio kako želi zadnju godinu u NBA provesti igrajući zajedno sa svojim sinom Bronnyjem.

"Svoju zadnju godinu ću igrati sa svojim sinom", kazao je James. "Gdje god Bronny bude, bit ću i ja. Učinit ću sve što treba da zaigram sa sinom jednu godinu. Tu više nije stvar u novcu."

Mladi James trenutačno igra na sveučilištu i prema sadašnjim pravilima moći će biti biran na draftu 2024. kada će LeBron imati 39 godina. Doduše, postoji mogućnost da Bronny izađe na draft 2023. godine jer je NBA liga razmatrala opciju ukidanja 'one-and-done' pravila, odnosno činjenice da košarkaši moraju odigrati barem jednu sezonu u sveučilišnoj košarci prije nego se prijave za NBA draft. O ukidanju tog pravila se dosta raspravljalo, najavljeno je njegovo ukidanje za ovu godinu, ali se to ipak nije dogodilo i vjerojatno se neće uskoro ni promijeniti jer je NBA u međuvremenu odlučila da dio srednjoškolaca umjesto na sveučilištu tu jednu godinu mogu provesti u G-ligi igrajući za momčad Ignite.

Što se Bronnyja tiče, on ipak nije toliko talentiran kao otac. Trenutno se nalazi na 34. mjestu liste najboljih prospekata u srednjoj školi s time da je prije godinu i pol bio na 19. mjestu. To znači da bi mogao pasti u drugu rundu NBA drafta, ali s obzirom na to da će s njim u paketu doći i LeBron, ta pozicija bi ipak mogla biti puno veća. Naime, bez obzira što će James tada imati 39 godina i dalje će sigurno biti od velike pomoći u igri, a o ekonomskoj dobiti za klub je suvišno i pričati. Sigurno je da će se neki klubovi rado kockati s Bronnyjem da bi u svojim redovima imali LeBrona, barem na godinu dana. Iako je 2024. prilično daleko, na neki način je jedan od najboljih košarkaša na svijetu svih vremena ovom izjavom otvorio lov na svoje usluge za dvije godine.

On će tada vrlo vjerojatno biti slobodan igrač i moći potpisati s bilo kojim klubom. Slobodan će biti već i na ljeto 2023. kada mu istječe aktualni ugovor s Lakersima, a ako Bronny ne bude na draftu te godine, onda će potpisati jednogodišnji ugovor i čekati sina da zajedno odigraju jednu NBA sezonu.

image

Bronny James

QUINN HARRIS Afp

Upitan o mogućnosti da se ponovno vrati u Cleveland, klub njegovog debija, odgovorio je da "vrata nisu zatvorena".

"Ne kažem da ću se vratiti i igrati za Cavse...ne znam. Ne znam što me čeka u budućnosti", izbjegao je tada.

image
QUINN HARRIS Afp

Rodom iz Akrona u Ohiju "LBJ" je odigrao svojih prvih sedam sezona u Cavaliersima prije nego što je otišao u Miami. S Heatom je osvojio svoja prva dva NBA naslova, onda se vratio u Cleveland 2014. na još četiri godine i s Cavaliersima osvojio naslov 2016. godine. Od 2018. igra za Lakerse, s kojima je 2020. osvojio četvrti prsten.

Njegov ugovor s LA Lakersima traje do kraja sezone 2022./23., a ove je sezone u prosjeku po utakmici zabijao 29.1 koševa.

Linker
25. travanj 2024 09:00