Harry How AFP
POHVALE STIŽU SA SVIH STRANA

​'POGLEDAJTE GA.. KAREEM ZUBAC JABBAR' HRVAT SJAJNIM NASTUPOM ODUŠEVIO I TRENERA I NBA VELIKANA 'Cijelo ljeto sam radio za ovo, sada se sve isplatilo'

Piše: Petar ZobecObjavljeno: 06. ožujak 2020. 16:08

Bio sam ljutit jer su me u prošlom doigravanju Warriorsi „istjerali” s parketa. Cijelo ljeto sam radio na svom tijelu, kondiciji, brzini nogu, gledao sam puno videa s utakmica i proučavao kako mogu utjecati na igru kada protivnik igra s niskom petorkom. Mislim da se isplatilo, komentirao je Ivica Zubac nakon što je u 120-105 pobjedi svojih Clippersa nad Houstonom za 20 minuta provedenih na parketu zabio 17 poena (6/6 za dva, 5/6 slobodna) i imao 12 skokova.

Zubac i njegov kolega Montrezl Harrell iskažnjavali su mini-ball Houstona, kojemu je doduše, stao i šut (36,1% iz igre, 16,7% trica), a hrvatski košarkaš je zapalio društvene mreže i zakucavanjem preko Jamesa Hardena.

Zupca su suigrači nakon ogleda nagradili loptom iz utakmice poručivši mu kako je bio ključni igrač u pobjedi, dok ga je Shaquille O'Neal preimenovao:

- Dajte velikom čovjeku da radi, da ih pojede. Pogledajte, pogledajte... Kareem Zubac Jabbar, pričao je na televiziji Shaq, dok se trener Clippersa Doc Rivers priključio pohvalama.

- Ovo mu je moralo dati samopouzdanja. Ako igrate s visokim igračima protiv niskih, morate biti na pravom mjestu u pravo vrijeme. Kada je trebao otići na zakucavanje, to je i napravio, postavljao je pickove kada ih je i trebao postavljati. Imao je sjajan osjećaj što treba napraviti sa svojom visinom u ovom susretu.

Linker
04. svibanj 2024 22:05