Vernon Maxwell

 INSTAGRAM
OTKRIO PRIČU

Policija je upala u svlačionicu i spriječila krvoproliće! ‘Imao sam u ruci komad stakla i htio izbosti tog gada‘

Mad Max, kako su ga zvali za igračke karijere, gostovao je u podcastu bivše NBA zvijezde Gilberta Arenasa
Piše: Dean BauerObjavljeno: 06. kolovoz 2022. 12:43

Kada se sredinom ‘90-tih godina prošlog stoljeća Michael Jordan povukao s parketa, pokazat će se kasnije prvi put, svanuo je trenutak za Houston Rockets. Momčad s juga Teksasa, a koju je predvodio Hakeem Olajuwon osvojila je dva naslova NBA prvaka 1994. i ‘95. U Rocketsima je tada igrao Vernon Maxwell, zloglasan po problematičnom ponašanju, koji se u nedavnom podcastu prisjetio kako je u svlačionici pokušao izbosti Olajuwona razbijenim staklom.

Mad Max, kako su ga zvali za igračke karijere, gostovao je u podcastu bivše NBA zvijezde Gilberta Arenasa i pričao o svojim košarkaškim danima. Govorio je kako je Olajuwon bio prekrasna osoba i fantastičan suigrač kada je postao musliman, ali da se prije toga "bilo teško s njim nositi". Zatim je ispričao anegdotu koja je mogla tragično završiti da nije intervenirala policija u svlačionici.

- Gostovali smo u Seattleu i igrali očajno u prvom poluvremenu. Tamo je dugačak hodnik do svlačionice, a ja sam po putu do nje kukao kako mi nitko ne dodaje loptu, pljuvao po podu i ljutio se, a on je cijelo vrijeme hodao za mnom. U svlačionici sam nastavio govoriti da mi moraju dodavati, a Hakeem mi je rekao da prestanem i da budem profesionalac. Rekao sam mu da ne želim čuti ta sranja i da mi doda loptu. Na to se ustao, nadvio iznad ispred mene i opalio mi šamarčinu. A gad ima tako tešku i tvrdu ruku da bi mogao rezati meso njom. Izbio me iz stolice, a ja sam je uzeo, bacio je prema njemu i razbio staklo. Svi su se razbježali, u svlačionicu je upala policija s izvučenim pištoljima i govorila mi da se smirim. Nisam mogao vjerovati, na poluvremenu profesionalne utakmice, policija me ima na ciljniku. Govorili su mi da spustim nož jer sam imao u ruci komad stakla i htio izbosti tog gada. Ali svi su se razbježali pa nisam nikoga mogao dohvatiti. Takav sam nekada bio - podijelio je djelić svoje "povijesti Vernon Maxwell.

Ovaj je igrač i inače bio, pa idemo navesti "svojeglav". To ga je koštalo i jednog NBA prstena. Godine 2015. Rocketsi su doveli Clydea Drexlera, koji je Maxwellu uzeo dobar dio minutaže, što ga je strašno frustriralo. Nakon poraza u prvoj utakmici doigravanja odglumio je ozljedu i napustio momčad u koju se više nikad nije vratio. Prije nego što će Rocketsi završiti sezonu pobjedom protiv Orlanda u finalu i drugim uzastopnim naslovom, otpustili su ga iz momčadi.

Linker
23. travanj 2024 09:59