Zion Williamson

 CHRIS GRAYTHEN Getty Images Via Afp
NBA ZVIJEZDA ‘NA MUKAMA‘

Potpisao ugovor vrijedan 231 milijun dolara pa naljutio legendu: ‘Teško je biti na dijeti kad imam toliko novca‘

Opet je pod paljbom zbog prekomjerne težine, pored kontroverzi zbog navodne veze s pornoglumicom
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 18. srpanj 2023. 10:41

Otkako je došao u NBA ligu 2019. godine i to kao prvi izbor drafta, Zion Williamson pod ogromnim je povećalom, ali i gotovo stalnim kritikama. Jednu od posljednjih mu je uputio legendarni Charles Barkley, nekadašnji igrač, sada jedan od stručnih komentatora NBA lige za jednu američku TV postaju, a vezano za Zionovu fizičku pripremljenost.

Naime, Williamson se konstantno bori s viškom kilograma, a kako je svako malo ozlijeđen, nije teško dovesti u vezu te dvije činjenice, odnosno izvesti zaključak kako njegova težina izaziva ozljede zbog kojih ga često nema na NBA parketima.

Razljutio legendu

Uostalom, nedavno je 23-godišnji košarkaš New Orleans Pelicansa u podcastu bivšeg NBA-ovca Gilberta Arenasa otvoreno priznao svoje muke. Na izravno pitanje je li mu teško držati se dijete, uslijedio je sljedeći odgovor:

- Tog sranja se jako teško držati, čovječe. Za nekog od 20-22 godine, i tko ima puno novca, pa ti se čini kao da imaš sav novac svijeta, da prokleto je teško držati se dijete - rekao je Williamson, koji je prošlog ljeta potpisao vrlo lukrativni novi ugovor.

image

Zion Williamson

SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Naime, za pet godina u New Orleansu trebao bi dobiti 231 milijun dolara. S tolikom cifrom na bankovnom računu sigurno može pronaći dobrog kuhara te nutricionista za zdravije i uravnotežene prehrambene navike.

- Ali, sad polako skupljam mudre ljude oko sebe kako bi me usmjerili - dodao je Zion.

Kad smo kod brojki, valja jasno spomenuti i da je njegova (službena) težina 129 kilograma, odnosno tako se barem navodi u službenim podacima za 198 centimetara visokog krilnog centra. No, prema podacima ESPN-a iz 2021. znala je vaga u njegovu slučaju “pobjeći” i sve do 150 kilograma.

Nije poznato je li to slučaj i ovoga puta, ali Williamson nikako da se riješi priča o problemima držanju “sportske” kilaže. S druge, pak, strane, njegov gore spomenuti odgovor na pitanje o dijeti, čini se, jako je naljutio legendarnog Barkleyja.

image

Charles Barkley

TARA ZIEMBA Afp

- Ovdje govorimo o profesionalnoj košarci. Nisu klubovi babysitteri koji trebaju nadzirati nestašnu djecu. S takvom količinom love koju danas igrači zarađuju, mislim da ne bi trebao biti problem reći im da se dovedu u red - rekao je član originalnog Dream Teama iz 1992.

Učestale ozljede

- I obitelj i prijatelji također ga stalno trebaju upozoravati “čovječe, sje*at ćeš si karijeru i cijelu budućnost”. Istovremeno, nije fair prema klubu, Pelicansima, ni prema cijeloj NBA ligi. U krajnjoj liniji, jednostavno se mora dovesti u formu. Sa zaradom koju ima, neka zaposli osobnog kuhara. Mora odrasti i sazrijeti - govorio je Charles o Zionu.

Uostalom, i on sâm je tijekom karijere bio u sličnim problemima, pa valjda zna o čemu govori.

- Imao sam sreće što mi je danas pokojni Moses Malone (suigrač u Philadelphiji) zaprijetio da moram dovesti svoje dupe u red i natjerao me da izgubim 25 kilograma. Promijenilo mi je cijlu dinamiku života. I zato se nadam da Zion ovo neće krivo shvatiti, jer želim mu da uspije u karijeri. Bio sam “u njegovim cipelama”, talentiran, a pretežak, ali svaki dan zahvaljujem bogu na Mosesu Maloneu jer mi je spasio karijeru - rekao je Barkley, koji je kasnije imao karijeru s kojom je postao član Kuće slavnih.

image

Zion Williamson i Luka Dončić

VEEREN/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Inače, Zion Williamson nije odigrao ni jednu kompletnu sezonu od četiri, koliko je u NBA ligi. Sezonu 2021-22. propustio je, pak, cijelu, a protekle je odigrao samo 29 utakmica. Razlog su učestale ozljede.

Tjelesna masa nije jedini problem s kojim se ovih dana sudara Zion. Mlađahni Williamson zapleo se ovog ljeta, čini se, i u neke kontroverzne ljubavne situacije. Prošloga je mjeseca na društvenim mrežama objavio kako je njegova djevojka trudna, samo da se potom javila stanovita glumica iz filmova za odrasle tvrdeći da su ona i Zion također u vezi, ali da nije znala da vodi “dvostruki život”. Štoviše, tvrdi da ima i inkriminirajuće videosnimke koje namjerava objaviti.

Uglavnom, kamo se god okrene, Zion Williamson upada u nevolje. Pa čak i s novcem jer je, eto, previše milijuna razlog da nekontrolirano jede...

Linker
03. svibanj 2024 02:34