Memphis je potpuno 'zakucao' Oklahomu

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
ŠTO SE OVO DOGODILO

Potpuna sramota: Doživjeli najveći poraz u povijesti NBA lige - izgubili s čak 73 poena razlike

U 75 godina NBA lige nije se dogodila utakmica poput ove između Memphisa i Oklahome.
Piše: S.N.Objavljeno: 03. prosinac 2021. 07:31

Oklahoma City Thunder momčad je koja nema previše rezultatskih ambicija ove sezone, kojoj je najvažnija stvar razvoj mladih igrača i što bolje pozicioniranje na sljedećem draftu, a kada je to tako, onda je očekivano da doživljavaju mnoge poraze. No, izgubiti baš 73 poena razlike i tako postaviti negativni NBA rekord s najvećim porazom u povijesti, definitivno nije bio cilj nikome u Oklahomi. A upravo to im se noćas dogodilo u meču protiv Memphisa. Grizliji su već u prvoj četvrtini praktično riješili pitanje pobjednika kada su vodili 31:16, a do kraja utakmice nisu popuštali te je na kraju utakmica završila s nevjerojatnih 152:79. Dosadašnji rekord je bio 68 poena razlika s koliko je Cleveland pobijedio Miami 1991. godine. Rezultat je tada bio 148:80.

"Mi se večeras definitivno nismo borili. Moraš izaći na parket i boriti se, moraš dati sve od sebe i igrati zajedno kao momčad", sve o svojoj momčadi je nakon utakmice rekao Mike Muscala.

Osim najveće pobjede u NBA povijesti, Memphis je sa 152 poena postavio i rekord franšize po broju poena na utakmici, a čak 9 igrača ove momčadi je utakmicu završilo s dvoznamenkastim brojem poena - najefikasniji je bio Jaren Jackson s 27 poena dok je Oklahomu s 15 poena predvodio Luguentz Dort. Za Thunder nisu igrala dva njihova najbolja igrača, Shai Gilgeous-Alexander i Josh Giddey, ali to ne može biti isprika za ovakav poraz.

Phoenix je došao do 18. pobjede zaredom što je rekord kluba kao najduži pobjednički niz u povijesti. Sunsi su noćas kao domaćini sa 114:103 pobijedili Detroit i tako došli do omjera 19-3. Poene je pobjednička momčad prilično ravnomjerno rasporedila, imala je sedam dvoznamenkastih igrača, a najviše, po 19, su postigla dva igrača s klupe - Cameron Johnson i Cameron Payne. Jerami Grant je predvodio Pistonse s 34 poena uz 6 skokova.

Zanimljivu utakmicu odigrali su New York i Chicago u Madison Square Gardenu. Bullsi su u prvom poluvremenu imali vodstvo i od 20 poena razlike da bi se Knicksi u nastavku utakmice potpuno rezultatski vratili, ali je sjajni DeMar DeRozan sa 17 poena u zadnjoj četvrtini donio Chicagu pobjedu. DeRozan je utakmicu završio s 34 poena, 6 skokova i 3 asistencije, a Bullsi su imali još dva sjajno raspoložena igrača - Zach LaVine je ubacio 27 poena te imao 7 skokova i 5 asistencija, a Nikola Vučević je utakmicu završio s 27 poena, 7 skokova i 3 asistencije. Kod Knicksa najbolji Julius Randle s 30 poena, 12 skokova i 6 asistencija.

Milwaukee je bez lagano ozlijeđenog Giannisa Antetokounmpa izgubio od Toronta dok je San Antonio upisao uvjerljivu pobjedu protiv Portlanda koji je igrao bez ozlijeđenog Damiana Lillarda.

Rezultati:

New York Knicks - Chicago Bulls 115:119

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 97:93

Memphis Grizzlies - Oklahoma City Thunder 152:79

Phoenix Suns - Detroit Pistons 114:103

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 83:114

Linker
13. travanj 2024 02:34