ALEX BIERENS DE HAAN
NBA DRAFT

Povijesni trenutak za NBA: Ostvarit će se san LeBrona Jamesa

Bronny i LeBron trebali bi, prođe li sve po planu, sljedeće sezone zaigrati u istome dresu
Piše: SNObjavljeno: 28. lipanj 2024. 07:07

Los Angeles Lakersi su kao 55. pick ovogodišnjeg NBA drafta izabrali Bronnyja Jamesa što znači da bismo sljedeće sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta po prvi puta u povijesti mogli svjedočiti trenutku u kojem će otac i sin istovremeno zaigrati na NBA parketu i to u istoj momčadi. Naime, Bronny je najstariji sin NBA superzvijezde LeBrona Jamesa.

LeBron je, podsjetimo, više puta tijekom posljednjih godina isticao kako mu je san da sa sinom zajedno zaigra na NBA parketu, a podlogu za ostvarenje sna omogućili su mu njegovi Lakersi, njegov sin, ali i preostale momčadi koje su odlučile "preskočiti" Bronnyja. Naravno, da bi sve ovo bilo moguće morao je i sam LeBron opstati u NBA ligi, a u tome je uspio i iza njega je već 21 godina na najvećoj pozornici.

Bronny, koji će se priključiti momčadi svoga oca, ima 19 godina i iza njega je vrlo skromna sezona u Trojansima, momčadi Sveučilišta Južne Kalifornije, (USC) tijekom koje je u prosjeku bilježio 4.8 poena, 2.8 skokova i 2.1 asistenciju uz 36% šuta. No treba napomenuti kako je uoči debija za USC Bronny imao srčanih problema zbog kojih je morao i na operacijski stol.

Službena stranica NBA lige navodi da je u međuvremenu "pokazao obećavajuće rezultate na NBA Draft Combineu te se s poboljšanim šutem probio na skautskim izvješćima koja su do tada predviđala da će ga se potpuno zaobići na draftu."

"Ima skok šut kojem nedostaje konstantnost, ali njegova dodavanja, fizičke vještine i košarkaški IQ su uzorni", navodi službena stranica lige pozivajući se na analize skauta.

Linker
28. lipanj 2024 07:12