LUKA GERLANC Cropix
VAŽNA ODLUKA

Preokret u posljednjim minutama! Hrvatski dragulj odustao od NBA drafta, evo što je presudilo

Usput dodajmo kako su s NBA drafta povukli i Boris Tišma (Studentski centar) i Karlo Matković (Mega)
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 19. srpanj 2021. 22:42

Tek koju minutu prije nego li je iscurilo vrijeme za povlačenje s NBA drafta, tu je opciju iskoristio i 18-godišnji reprezentativac Hrvatske Roko Prkačin.

Prkačin je posljednjih mjesec dana boravio u SAD-u, pohodio kampove nekoliko momčadi i ostavio je vrlo solidan dojam. Vjerojatno bi se njegovo ime našlo među onima koji će biti izabrani u prvoj rundi, no pala je procjena u suradnji s američkim agentima kako je za Prkačina najbolje da se povuče.

image
RONALD GORSIC /CROPIX Cropix

On je ionako najmlađi od svih prijavljenih igrača za ovogodišnji NBA draft i njegovo povlačenje treba gledati u smjeru kako je na sebe već sada skrenuo pozornost svih NBA klubova, pa će se njegove igre u nadolazećoj sezoni biti dodatno promatrane te ukoliko bude napredovao prema očekivanjima Prkačin bi sljedeće ljeto mogao ne samo biti izabran u prvoj rundi, nego biti i lottary pick, što znači biti u 14 najboljih na NBA draftu 2022. godine.

Povlačenje Roka Prkačina znači za Cibonu dobru i lošu vijest. Pod Tornjem će i sljedeće sezone igrati najbolji igrač Vukova, ali Cibona neće ovoga ljeta dobiti planiranih 750.000 eura koliko je trebala dobiti od NBA odštete za mladog kapetana. Usto, druga profi sezona Roka Prkačina puno je skuplja od one prve, pa će Vukovi morati pronaći novac i za platiti Prkačina. Doduše, nije samo Prkačinu od jeseni ugovor veći, već će on biti veći i Mateu Drežnjaku i Toniju Nakiću. Puno problema za čelnike Cibone...

Usput dodajmo kako su s NBA drafta u ponedjeljak povukli i Boris Tišma (Studentski centar) i Karlo Matković (Mega).

Linker
26. travanj 2024 05:44