Bob Donnan / Reuters
KRALJ JAMES OPET SLAVI

VIDEO: PREOKRET ZA POVIJEST Cleveland Cavaliersi u ludoj završnici osvojili naslov NBA prvaka

Piše: HinaObjavljeno: 20. lipanj 2016. 09:52

Košarkaši Cleveland Cavaliersa osvojili su svoj prvi naslov NBA prvaka nakon što su u noći s nedjelje na ponedjeljak kao gosti pobijedili branitelje naslova Golden State Warriorse s 93-89 u odlućujućoj, sedmoj utakmici te postali prva momčad u povijesti koja je u finalnoj seriji okrenula zaostatak od 1-3.

LeBron James je u završnom činu velike predstave, za koju je nagrađen trofejem za najkorisnijeg igrača finala, ubacio 27 koševa, uz 11 skokova, 11 asistencija i tri blokade, a veliku je pomoć imao u Kyrieju Irvingu koji je ubacio 26 koševa te pogodio odlučujuću tricu na ulazu u posljednju minutu dvoboja.

Kod Warriorsa je briljirao Draymond Green s 32 koša, 15 skokova i devet asistencija, ali je izostao učinak najvećih zvijezda Stephena Curryja (17 koševa, šut 6/19) i Klaya Thompsona (14 koševa, šut 6/17). Golden State je ostao bez ijednog poena u posljednje četiri i pol minute završnog dvoboja odigranog u njihovoj Oracle Areni.

Ovom pobjedom, Cavaliersi su stanovnicima Clevelanda donijeli prvi naslov u jednoj od četiri velika profesionalna sporta (američki nogomet, baseball, košarka, hokej na ledu) nakon 52 godine čekanja, od trijumfa nogometaša Cleveland Brownsa u NFL-u 1964.

Linker
01. svibanj 2024 08:11