Michael Jordan, Scottie Pippen i Toni Kukoč

 VINCENT LAFORET Afp
POVIJESNI OKRŠAJ

Procurio brutalni napad Pippena na Jordana: ‘Ti nikad ne bi to bio da nije bilo mene, Kukoča...‘

Pip tvrdi i da je Jordan za svoju ulogu dobio 10 milijuna dolara, a nitko od suigrača - ni centa.
Piše: Petar Zobec/JLObjavljeno: 02. studeni 2021. 20:36

Gledajući serijal "Last Dance", koji je zamišljen kao homage posljednjoj šampionskoj sezoni neponovljivih Chicago Bullsa, mnogi su ostali začuđeni skromnom "minutažom" Tonija Kukoča u toj ESPN-ovoj i Netflixovoj uspješnici. Toni, međutim, nije previše zamjerio alfi i omegi projekta Michaelu Jordanu na tome, no zato je Jordanov vjerni sekundant Scottie Pippen javno izrazio kritike na račun serije i bivšeg suigrača.

Nedugo nakon okončanja "Posljednjeg plesa" Pippen je odlučio napisati svoje memoare pod nazivom "Unguarded" (knjiga izlazi devetog studenog) u kojima piše o sebi i svojoj karijeri, detaljima iz gaže u Bullsima, ali i o tome koliko ga je povrijedio Jordanov dokumentarac.

Uoči izlaska memoara magazin GQ došao je u posjed ulomka knjige koji se bavi Last Danceom, a u kojemu si je Pippen dao oduška i opleo po najvećem ikad.

"Dobio sam poruku od Michaela 19. svibnja 2020., u kojoj je napisao da je čuo kako sam ljut na njega i da bi o tome želio popričati. I bio je u pravu, bio sam ljut zbog "Last Dancea" kojeg su milijuni ljudi pratili tijekom pandemije", započinje Pip, pa zatim ističe kako su svi nastavci koncipirani tako da se Michaela diže na pijedestal; dok su on i njegovi suigrači ostavljeni u drugom planu.

"Čak i u drugoj epizodi koja se bavi mojim odrastanjem, narativ se vraća MJ-u i njegovoj odlučnosti. Nazvao me "svojim najboljim suigračem" - nije me mogao podcijeniti više od toga. I tijekom karijere je za nas znao reći kako smo 'supporting cast', a tijekom serijala smo dobivali malo ili ništa kredita kada bismo pobijedili, ali kada bismo izgubili onda je to bila popraćeno lavinom kritika. Michael je u jednoj utakmici mogao gađati šest od 24, imati pet izgubljenih lopti i svejedno bi bio - u očima javnosti i medija - Nepogrešivi Jordan. A sada, evo, u pedesetim godinama, 17 godina nakon svoje posljednje utakmice, gledam kako nas se ponovno ponižava. Kao da nije bilo dovoljno što smo to već jednom morali proživjeti", piše ogorčeni Pippen.

Ako je za vjerovati onome što piše Pip onda su i drugi suigrači, poput Johna Paxsona, bili uvrijeđeni načinom na koji je snimljen "Posljednji ples".

"Michael Jordan nikada ne bi bio Michael Jordan da nije bilo mene, Horacea Granta, Tonija Kukoča, Johna Paxsona, Stevea Kerra, Dennisa Rodmana, Billa Cartwrighta, Rona Harpera, B.J. Armstronga, Luca Longleya, Willa Perdua i Billa Wennigtona. Ne sugeriram da Michael ne bi bio superzvijezda bez obzira gdje je igrao, bio je toliko spektakularan. No on je na temelju toga što smo mi uradili kao momčad došao do statusa slave koju nijedan sportaš, osim Muhammada Alija, nije dosegnuo u moderno vrijeme", piše Pip, dodajući i kako je Jordan za svoju ulogu u dokumentarcu dobio deset milijuna dolara, dok nitko drugi od njegovih suigrača nije dobio ni centa.

"Michael je želio dokazati novijoj generaciji navijača da je u svoje vrijeme bio veći od života te da je i danas veći od LeBrona Jamesa, igrača kojeg mnogi smatraju jednakim, ako ne i superiornijim. Michael nije predstavio naš "Last Dance", nego svoju priču", zaključuje Pippen.

Linker
13. travanj 2024 22:31