CHRISTIAN PETERSEN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Christian Petersen/Getty Images/Profimedia
POSLJEDICA SKANDALA

Prodaju se Phoenix Sunsi: Klub Darija Šarića danas vrijedi skoro dvije milijarde dolara!

‘Riječi zbog kojih duboko žalim zasjenile su dva desetljeća izgradnje organizacija‘
Piše: HinaObjavljeno: 21. rujan 2022. 22:04

Američka profesionalna košarkška NBA momčad Phoenix Suns, član koje je i hrvatski igrač Dario Šarić, a koja je prošle godine igrala u velikom finalu doigravanja i ove godine imala najbolji omjer pobjeda i poraza, promijenit će vlasnika.

Aktualni vlasnik Sunsa i WNBA momčadi Phoenix Mercury Robert Sarver kazao je kako je u potrazi za kupcima nakon što ga je liga suspendirala na godinu dana te ga financijski kaznila sa 10 milijuna dolara zbog rasističkih komentara te neprimjerenog rječnika i "seksističkog ponašanja" prema zaposlenicama.

Sarver je kupio Sunse 2004. godine za 401 milijun dolara, a trenutačna vrijednost kluba procjenjuje se na 1.8 milijardi dolara.

"Riječi zbog kojih duboko žalim zasjenile su dva desetljeća izgradnje organizacija koje su ojačale čitavo područje Phoenixa. Kao vjernik, vjerujem u put oprosta, ali u trenutačnoj neoprostivoj klimi postalo mi je bolno jasno kako to nije moguće. Što god dobroga sam napravio ili bih napravio ostat će u sjeni onoga što sam rekao u prošlosti. Stoga sam započeo postupak potrage za kupcima kako Sunsa tako i Mercuryja", objavio je Sarver.

Linker
29. studeni 2023 12:51