Zaražene su i dvije najveće zvijezde Bullsa, DeMar DeRozan i Zach LaVine

 MIKE STOBE Afp
STIGLA JE POTVRDA

Prve odgode u ovoj sezoni! Koronavirus poharao NBA momčad, bolesno čak 10 igrača

S obzirom na to da ne bi mogli imati dovoljan broj igrača za ove utakmice, one su odgođene
Piše: SNObjavljeno: 13. prosinac 2021. 20:10

Koronavirus je opet uzeo sve više maha u NBA ligi pa su po prvi put ove sezone odgođene dvije utakmice.

Nakon što je koronavirus poharao svlačionicu Chicago Bullsa NBA liga je odlučila odgoditi dvije utakmice koje je ta momčad trebala igrati ovog tjedna - onu protiv Detroit Pistonsa koja se trebala igrati u noći s utorka na srijedu te ogled protiv Toronto Raptorsa koji je na rasporedu bio dva dana kasnije.

Stanje u redovima Bullsa je zabrinjavajuće već 10-ak dana, a posljednjih dana se listi zaraženih svakodnevno priključuju nova imena. Danas je pozitivan na testu bio Alize Johnson i time se broj zaraženih popeo na 10. Koronavirus imaju najveće zvijezde Zach LaVine i DeMar DeRozan te Coby White, Javonte Green, Troy Brown, Matt Thomas, Derrick Jones, Ayo Dosunmu i Stanley Johnson. Već ranije je bolestan bio i Nikola Vučević, ali on se oporavio i igrao na posljednjim utakmicama.

Prema pravilima NBA lige, utakmica se ne odgađa sve dok momčad na raspolaganju ima 8 zdravih igrača, a dozvoljeno je timovima potpisivati nove igrače na privremene ugovore u slučaju eskalacije bolesti. To su Bullsi i napravili pa su potpisali dva igrača posljednjih dana, ali jedan od njih, Stanley Johnson, je odmah i zaražen. Iz kluba su priopćili kako nitko nema jake simptome, ali svi moraju ostati u karanteni 10 dana ili sve dok ne dobiju dva negativna testa unutar 24 sata. S obzirom na to da Bullsi ne bi mogli imati dovoljan broj igrača za ove utakmice, one su odgođene, a novi datumi odigravanja bit će određeni naknadno.

Chicago je trenutno na 3. mjestu Istočne konferencije s omjerom 17-10.

Linker
16. travanj 2024 06:27