Klay Thompson neposredno prije izlaska iz igre, nakon što je zaradio drugu tehničku

 Christian Petersen/AFP
OKRŠAJ U NBA LIGI

Prvo isključenje Klaya Thompsona u karijeri, sukobio se s Bookerom i vikao da ima četiri prstena

"Imao je tešku večer, nije mu za zamjeriti. I dalje sam njegov veliki fan", rekao je kasnije Booker
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 26. listopad 2022. 09:04

U teškom porazu svojih Golden State Warriorsa od Phoenixa (105-134), Klay Thompson prvi je put u karijeri zaradio isključenje. Nakon 759 odigranih utakmica u NBA ligi, 32-godišnjak je morao na hlađenje zbog dvije tehničke i verbalnog okršaja s Devinom Bookerom koji je zamalo eskalirao u fizički obračun.

"Razgovor ugodni" Thompsona i Bookera protezao se kroz treću četvrtinu, sve dok se nisu sučelilli prsa o prsa i zaradili obostrane tehničke. Thompson je pri izlasku s terena nastavio vikati prema klupi Sunsa, mahati im i pokazivati im na svoju ruku. Provokacija se odnosila na broj osvojenih naslova prvaka.

>>> Video pogledajte ovdje

- Imao je tešku večer, nije mu za zamjeriti. I dalje sam njegov veliki fan, sviđa mi se što je tako kompetitivan - pomirljivo je kasnije Booker rekao novinarima.

Otkrio je što mu je točno Thompson dovikivao prije nego se okršaj razbuktao.

- Rekao je da ima četiri prstena. Stalno je to ponavljao. I nek‘ ih ima, naravno da će to koristiti kao dio trash talka. Priznajem mu, prsteni govore sami za sebe. Ali to nema veze s natjecanjem. Bila je to čista frustracija, prošao sam kroz to i znam kako se osjećao.

Booker je dodao da je "oduvijek htio biti Klay Thompson", ali da to nijednog od njih ne sprečava da se "međusobno natječu i malo prepiru".

Thompson na početku nove sezone ne briljira. U četiri odigrane utakmice ima postotak šuta iz igre od 35,6%, dok je u pokušajima za tricu na skromnih 28,6%. Protiv Sunsa je prije isključenja za 19 minuta upisao tek dva poena uz očajan šut 1/8.

Linker
30. travanj 2024 22:23