MADDIE MEYER Afp
NOVI IZAZOV

Razišao se s klubom, pola lige stalo u red da ga dovede: ‘Hvala što su razumjeli moju želju da odem‘

Detroit Pistonsa jučer se i službeno razišli s Blakeom Griffinom, otkupivši njegov ugovor
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. ožujak 2021. 19:48

Detroit Pistonsa jučer se i službeno razišli s Blakeom Griffinom, otkupivši njegov ugovor. Griffin je tako postao slobodan igrač, ali jasno je da će brzo pronaći novi klub, jer u redu je pregršt kupaca. Iznimno upućeni Marc Stein iz New York Timesa tvrdi da su se Griffinovom menadžeru već javili Brooklyn Netsi, Golden State Warriorsi, Los Angeles Clippersi, Los Angeles Lakersi te Miami Heat, redom kandidati za prvaka. Svima njima dobro bi došao šesterostruki All-Star igrač, koji će vjerojatno pristati na minimalni veteranski ugovor.

"Zahvalan sam Pistonsima što su razumjeli moju želju da pokušam napraviti još nešto značajno u karijeri", rekao je Griffin.
Tko su dakle favoriti za njegovo dovođenje? Lakersi imaju kratkoročnu potrebu za četvorkom, jer će Anthony Davis biti izvan momčadi još (barem) mjesec dana. Međutim, dugoročno je vrlo upitno koliku bi minutažu imao Griffin, jer pričamo o igraču kojeg su ozljede uništile do te mjere da više nije u stanju ni zakucati. A zakucavanje je godinama bilo njegov zaštitni znak...

Marc Stein stoga Brooklyn vidi kao najrealniji Griffinov odabir. Netsi su poprilično problematični s visokim igračima, tamo bi mu dobra minutaža trebala biti zajamčena. Novci neće biti problem, jer Griffinu su Pistonsi uredno isplatili 36 milijun dolara zajamčenog ugovora koji je imao do konca sezone, a Griffin se odrekao igračke opcije po kojoj mu je sljedeće sezone trebalo pripasti gotovo 39 milijuna. Sad ga zanima samo momčad koja se bori za naslov. Clippersi navaodno imaju malene šanse, jer su mu se zamjerili još kad su ga prije nekoliko godina poslali u Detroit.

Griffin sigurno neće biti igrač prevage u utrci za NBA naslov, ali nema sumnje da će svakoj momčadi donijeti kvalitetu više...

Linker
27. travanj 2024 02:59