Joakim Noah
 KEVIN C. COX/Getty Images/AFP
Sada je jasno

Razriješena neizvjesnost: Nekadašnji najbolji obrambeni igrač lige dobio novi ugovor

Noah će Docu Riversu poslužiti kao zamjena za startnog centra, hrvatskog reprezentativca Ivicu Zubca
Piše: HinaObjavljeno: 28. lipanj 2020. 09:00

Francuski košarkaš i NBA veteran Joakim Noah ostat će u Los Angeles Clippersima do kraja sezone, a ima mogućnost zadržati se u momčadi još i u sljedećoj sezoni.

Clippersi su s 35-godišnjim Noahom poptisali desetodnevni ugovor 9. ožujka, netom prije nego što je natjecanje prekinuto zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa.

Nekadašnji najbolji obrambeni igrač lige dobio je novi ugovor do kraja ove sezone te i za sljedeću, ali drugi dio ugovora nije zajamčen, što znači da klub može otpustiti igrača u bilo kojem trenutku po završetku sezone 2019./20.

Noah će Docu Riversu poslužiti kao zamjena za startnog centra, hrvatskog reprezentativca Ivicu Zubca, na čijoj poziciji trener Clippresa koristi još dvojicu igrača Montrezla Harrella i JaMychala Greena.

Noah je prvih devet sezona svoje NBA karijere igrao za Chicago Bullse, potom je dvije sezone nosio dres New York Knicksa, a prošle je sezone bio u Memphis Grizzliesima, gdje je za 16.5 min u prosjeku ubacivao po 7,1 koš, imao 5,7 skokova i 2,1 asistenciju.

U 667 utakmica osnovnog dijela NBA sezone Noah ima prosjek od 8,8 pena, 9,1 skok i 2,8 asistencija. Uz to je u dresu Chicaga odigrao 60 utakmica u doigravanju uz prosjek od 9,7 koševa, 11 skokova, 2,8 asistencija i 1,8 blokada.

NBA dopušta igračima poruke za društvenu pravednost na dresovima

Vodstvo NBA lige i Udruženja NBA igrača pregovaraju o dopuštanju nošenja poruka za društvenu pravednost na leđima dresova, kad prekinuta sezona bude nastavljanja krajem srpnja u Orlandu, objavio je u nedjelju američki ESPN.

Poruka bi bila otisnuta na mjestu predviđenom za ime igrača na stražnjoj strani dresa.

Bio bi to sličan potez onome koji je napravila engleska Premier liga, koja je u prvim utakmicama nastavka prekinute sezone imena igrača zamijenila porukom "Black Lives Matter" (Crni životi su važni). Igrači u Premier ligi će do kraja sezone na rukavu nositi naljepnicu s istom porukom.

NBA je u petak objavio raspored nastavka sezone prema kojem je predviđeno da se osnovni dio sezone nastavi 30. srpnja dvjema utakmicama u kojima će se sastati New Orleans Pelicans i Utah Jazz te Los Angeles Lakers i Los Angeles Clippers.

Linker
23. travanj 2024 17:30