StoryEditor
 STACY REVERE AFP
TRI SU MOGUĆA SCENARIJA

'REKLI SMO DA ĆE PREKID TRAJATI 30 DANA, ALI SADA VIŠE STVARNO NE ZNAM' Koronavirus ušao i u četvrtu NBA momčad, zatvaraju se klubovi!

Piše: HinaObjavljeno: 19. ožujak 2020. 23:13

Nakon Utah Jazza, Detroit Pistonsa i Brooklyn Netsa, Denver Nuggetsi četvrta su NBA momčad u koju je 'ušao' koronavirus.

U klubu nisu željeli otkriti identitet osobe, niti radi li se o igraču ili nekom od osoblja.

"Osoba koja je testirana nakon što je 16. ožujka pokazala simptome konzistentne s COVID-19, trenutno se nalazi pod nadzorom medicinskog osoblja i u samoizolaciji. Testiranje je obavljeno na temelju smjernica državnih službenika javnog zdravlja i liječnika tima," poručili su iz redova Nuggetsa.

NBA sezona prekinuta je prošlog tjedna nakon što je Rudy Gobert iz Utah Jazz-a bio pozitivan na koronavirus. Osim Goberta, zaraženi su još i njegov suigrač Donovan Mitchell, igrač Detroit Pistonsa Christian Wood, te četvorica košarkaša Brooklyn Netsa, među kojima je i Kevin Durant.

Nakon posljednjeg slučaja NBA je poručila klubovima da zatvore dvorane, prostorije za trening, te ostale klupske prostorije do daljnjeg.

Liga je ranije rekla da igrači i zaposlenici mogu boraviti u klupskim prostorima pod određenim uvjetima. Ali od sada igrači mogu vježbati jedino kod kuće.

NBA također, potiče igrače da ostanu izolirani u svojim domovima, a da kuće napuštaju samo kad im je potrebno da nabave namirnice ili lijekove, izvijestio je ESPN.

Prije nekoliko dana povjerenik NBA Adam Silver je poručio kako se nada da se "može spasiti barem dio" sezone 2020. koja je prekinuta zbog pandemije koronvirusa."

Silver je gostujući na televizijskoj postaji ESPN govorio o budućnosti NBA prvenstva, nakon što je prekinuto jer je igrač Utah Jazza Rudy Gobert bio pozitivan na koronavirus.

"Ne znam koliko će ovo trajati. Prošli smo tjedan rekli da će trajati najmanje 30 dana, ali u ovom trenutku stvarno ne znam", kazao je Silver.

"Po prirodi sam optimist i htio bih vjerovati da ćemo biti u stanju spasiti barem dio sezone", dodao je, napominjući kako nastavak sezone nije moguć bez odobrenja vlasti.

Pritom je naveo tri moguća scenarija. "Jedan je igrati utakmice s gledateljima koliko je to moguće. Drugi je igranje utakmica bez gledatelja. A treći, organiziranje egzibicijske utakmice u kojoj bi igrala nekolicina igrača, možda s ciljem prikupljanja sredstava ili jednostavno za dobrobit ljudi", nabrojao je.

Linker
24. rujan 2020 09:09