ETHAN MILLER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Ethan Miller/Getty Images/Profimedia
NBA LIGA

Šariću najviše minuta ove sezone, Clippersima nije pomogao niti double-double Zupca, Bogdanović također poražen

Tijekom nedjelje, te u noći na ponedjeljak na parketima NBA lige odigrano je čak 14 utakmica
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 09. siječanj 2023. 07:30

Šesti uzastupni poraz Los Angeles Clippersima u noći s nedjelje na ponedjeljak, priuštila je momčad Atlanta Hawksa (112:108). Nije pomogao niti double-double učinak koji je u ovoj utakmici zabilježio Ivica Zubac s 17 poena i 18 skokova za nešto manje od 40 minuta koliko je proveo na parketu. Ove je sezone jedino Indiana Pacersima (31) i Toronto Raptorsima (23) utrpao više koševa. Također, Kawhi Leonard je nadopunio Zupca te na svoje ime zabio 29 poena, ali momčad s Istoka jednostavno je bila neuhvatljiva. Najbolji pojedinac kod njih je bio Trae Young s 30 poena i osam asistencija.

Zacementirani na dnu Istočne konferencije drugim porazom u nizu ostaju i Detroit Pistonsi našeg Bojana Bogdanovića koji se istaknuo u utakmici protiv Philadelphia 76ersa (123:111). Babo je u 35 minuta ubacio 20 poena i dodao tome pet asistencija. James Harden je s druge strane parketa ostvario triple double učinak s 20 koševa, 11 skokova i 11 asistencija čime su 76ersi skočili na peto mjesto.

image
MICHAEL REAVES Getty Images Via Afp

Desetkovani izostancima svojih najvažnijih igrača Devina Bookera, Chrisa Paula, Camerona Paynea, Camerona Johnsona i Jae Crowdera, Phoenix Sunsi pretrpjeli su šesti uzastupni poraz ove sezone gdje ih je na domaćem terenu porazila momčad Cleveland Cavaliersa (112:98). Međutim, bila je ovo prilika za Darija Šarića koji je na parketu proveo najviše minuta ove sezone, 26. Ubacio je u tom periodu tri koša, imao je četiri skoka i dvije asistencije. Za goste su učinkoviti bili Donovan Mitchell i Darius Garland, obojica 22 poena.

Linker
24. travanj 2024 09:45