AFP
REAKCIJE IZ CHICAGA

Scottiea Pippena oduševila velika vijest o Hrvatu: ‘Bilo je i vrijeme! On apsolutno tamo pripada‘

Suigrači iz Bullsa i vlasnik momčadi puni hvale za legendu Hrvatske košarke
Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 18. svibanj 2021. 10:18

U Chicagu su prvi saznali da će Toni Kukoč biti primljen u Klasi 2021. u Hall of Famee. Dapače, vlasnik Bullsa, Jerry Reinsdorf, prenio je vijest Toniju taman dok je on bio u dvorani na Gripama.

- Možda je negdje zapisano da baš tako bude - rekao je Toni u zoom-intervjuu za NBC Sports.
- Možda je to sudbina.
Sudbina da ga ta vijest zatekne dok je tamo odakle je sve krenulo, a završilo u neslućenim visinima.
- Kad nam se Toni pridružio 1993. već se bio etablirao kao najbolji igrač ikada koji je došao iz Europe - rekao je Reinsdorf.
- No, dok smo mi znali kakav je igrač, nismo bili sigurni kako će se prilagoditi NBA-u. Ipak, brzo je dokazao da zaslužuje igrati među najboljima na svijetu. U povijesti igre nema puno igrača koji su se istaknuli na razini kakvom je igrao Toni.

Podcijenjen u obrani

S čestitkama su se javili i neki od suigrača iz najboljih dana Bullsa.
- Presretan sam zbog Tonija - rekao je Steve Kerr, danas trener Golden State Warriorsa.
- Toni je nevjerojatan talent i bio je savršen nadopuna šampionske momčadi s Jordanom i Pippenom. Imali smo sjajnu skupinu veterana s jasnom ulogom u momčadi, ali manjkalo nam je talenta s klupe da bismo bili baš eksplozivni. I Toni nam je dao upravo to, igrača preko kojeg smo igrali kad su Michael i Scottie bili na klupi. Kukoč je bio nevjerojatno talentiran asistent, playmaker i podcijenjeni obrambeni igrač sa svojim dimenzijama i inteligencijom. On je bio igrač koji je ostavio trag u ligi, posebno u Bullsima. Oduševljen sam zbog njega - zaključio je Kerr za NBC.

To je bila rijetkost

Puno riječi hvale za nekadašnjeg suigrača bio je i Bill Wennington.
- Imao je praktički 210, ali je sjajno baratao loptom i šutirao. Bio je sjajan dodavač i bilo je sjajno igrati s njim jer znao si da će ti lopta uvijek doći u ruke, trebao si samo biti spreman. Bio je među prvim svestranim tipovima igrača, visok, a sjajan s loptom, mogao je kreirati, pogoditi tricu, mogao se izboriti za šut, kao i otvoriti šut drugima... U to vrijeme, to je bila rijetkost.
Oglasio se putem Twittera i Scottie Pippen, koji u početku nije skrivao nezadovoljstvo što klub dovodi Tonija, ali kasnije ga je ipak prihvatio.
- Bilo je i vrijeme! Volio sam igrati s TK-om i bio je jako važan za našu momčad za drugi three-peat. On apsolutno pripada u Hall of Fame i veselim se što će nam se pridružiti ove jeseni - napisao je Pippen.

S Kukočem dinastija Bullsa iz 90-ih dobija novog, sedmog člana u Kući slavnih, jer tamo su već Jordan, Pippen i Dennis Rodman kao igrači, Phil Jackson i Tex Winter kao treneri te Jerry Krause kao dužnosnik.

Linker
19. travanj 2024 03:17