Bojan Bogdanović će vrlo vjerojatno ostati u Pistonsima

 EZRA SHAW Getty Images Via Afp
MNOGI GA ŽELE

Sedam dana do kraja NBA prijelaznog roka: Amerikanci otkrili kakva je sudbina Bojana Bogdanovića

Hrvatski košarkaš trenutno je glavni igrač i najbolji strijelac momčadi s najgorim omjerom u cijeloj ligi
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 02. veljača 2023. 10:23

Ostalo je još sedam dana do kraja prijelaznog roka, odnosno trade deadlinea, u NBA ligi. Samim time sve je više glasina o potencijalnim zamjenama igrača, a često se u tom kontekstu spominjalo ime Bojana Bogdanovića.

Priče o potencijalnom odlasku Bogdanovića iz Detroita nisu čudne s obzirom na to kako su Pistonsi s omjerom 13-39 trenutno najgora momčad cijele lige, a hrvatski reprezentativac je s 33 godine najstariji igrač momčadi. Uz to Babo ima i najbolju sezonu karijere - prosječno postiže 21,4 poena po utakmici uz odličnih 48,7% šuta te 41,6% za tricu, a ima i 3,7 skokova i 2,7 asistencija. Ozljedom Cadea Cunninghama on se nametnuo kao prva opcija Detroita i najbolji je strijelac momčadi.

Sve to je dovoljno da se njegovo ime nalazi u brojnim trade kombinacijama, često su se spominjali Los Angeles Lakersi kao klub koji bi ga želio dovesti, ali postoje i drugi klubovi koji bi u svojim redovima htjeli imati ovako dobrog šutera. No, od svega vjerojatno neće biti ništa.

Ugledni NBA novinar Marc Stein na svojem je Substack kanalu danas objavio kako Detroit nije zainteresiran za puštanje Bogdanovića. Pistonsi Hrvata vide kao predvodnika mlade momčadi, a sljedeće sezone očekuju borbu najmanje za play-in turnir i tu bi im Bogdanović trebao biti od velike pomoći uz mladu grupu koju predvodi 21-godišnji Cunningham, ali u kojoj su još Jaden Ivey (20 godina), Jalen Duren (19), Isaiah Stewart (21), Saddiq Bey (23) i Killian Hayes (21).

Toj mladoj grupi treba dodati i novog igrača kojeg će Detroit dobiti na ovogodišnjem picku, a svi u klubu se nadaju kako će to biti francusko čudo od djeteta Victor Wembanyama. Pistonsi će vjerojatno biti jedna od tri najgore momčadi lige ove sezone, a to znači kako će imati 14% šanse za dobivanje Francuza na ovogodišnjem draftu. Dolazak Wembanyame, uz sav potencijal kojeg Pistonsi sada imaju, promijenio bi izgled momčadi.

image

Hrvatski košarka igra najbolju sezonu u karijeri

ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

"Pričao sam s GM-om kluba, Troyjom Weaverom, koji me je uvjerio kako ćemo sljedeće godine imati odličnu momčad. Imamo dosta prostora na salary capu da dovedemo neke dobre igrače, a opet ćemo imati i visoki pick na draftu", rekao je prije nekoliko dana Bogdanović američkim medijima te dodao:

"I sada imamo sjajne mlade igrače, ali kada je postalo jasno kako Cunningham neće igrati do kraja sezone zbog ozljede, to je bio veliki udarac za mene. Prije toga smo razmišljali kako bismo se možda mogli boriti za play-in turnir, ali bez njega je to nemoguće. Cijela naša ofenzivna strategija je povezana s njim".

Bogdanović je očigledno spreman čekati da Pistonsi slože dobru momčad za sljedeću sezonu. Uostalom, brzo po dolasku u Detroit potpisao je s klubom produženje ugovora do ljeta 2025. Da je želio otići iz kluba, to ne bi napravio i sada bi ga Pistonsi vrlo vjerojatno zamijenili s nekim drugim klubom. Ovako vjerojatno ostaje.

Linker
25. travanj 2024 00:32