Luka Šamanić

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
TVRDI THE ATHLETIC

Sjajna vijest za Hrvata! Nakon dominacije među mladim košarkašima, dobio ugovor u NBA ligi

23-godišnji hrvatski košarkaš dobio je novu priliku u najjačoj ligi svijeta
Piše: SNObjavljeno: 28. ožujak 2023. 17:01

Dobre igre u razvojnoj G-ligi donijele su Luki Šamaniću novu priliku u NBA ligi. Ugledni američki novinar Shams Charania objavio je kako je 23-godišnji hrvatski košarkaš potpisao 10-dnevni ugovor s Utah Jazzom.

Šamanić je ovu sezonu proveo kao igrač momčadi Maine Celtics, a u G-ligi, koju NBA klubovi uglavnom koriste za razvoj mladih igrača, u 27 je utakmica bilježio prosjek od 22 poena, 8,1 skoka i 1,5 asistenciju. To ga je dovelo u fokus nekih NBA klubova, a priliku će, eto, dobiti u Salt Lake Cityju. Iako Utah teoretski još uvijek ima izgleda za plasmanom u play-in turnir, momčadi Jazza do kraja je sezone važnije razvijati mlade igrače pa je ovo odličan klub kako bi Šamanić dobio još jednu šansu u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Inače, Šamanića je na draftu 2019. izabran 19. pickom od strane San Antonio Spursa. Odigrao je 36 NBA utakmica s malom minutažom prije nego su ga Spursi otpustili, a u listopadu 2021. je dobio two-way ugovor od New Yorka, ali nikada nije zaigrao u dresu Knicksa. Imao je i ugovor za trening kamp s Bostonom, ali ni tamo se nije nametnuo pa je kroz njihovu razvojnu momčad, Maine Celtics, došao do Utah Jazza.

Linker
19. travanj 2024 10:19