Ime Udoka

 EZRA SHAW Afp
KRAJ SEZONE

Skandal u NBA ligi: Trener suspendiran na čitavu sezonu zbog ljubavne afere o kojoj bruji cijeli SAD!

‘Ispričavam se igračima, navijačima i čitavoj organizaciji Celticsa kao i svojoj obitelji što sam ih iznevjerio‘
Piše: HinaObjavljeno: 23. rujan 2022. 06:24

Aktualni NBA doprvaci Boston Celticsi suspendirali su svog glavnog trenera Imea Udoku (45) na čitavu sezonu 2022/23. zbog "kršenja klupske politike".

Udoka je imao "neprikladni intimni odnos" s članicom klupskog osoblja što se protivi klupskom kodeksu ponašanja iako je odnos bio obostrano dobrovoljan. Ubrzo se doznalo da je riječ o Allison Feaster, bivšoj košarkašici koja je u Bostonu zaposlena kao direktorica za razvoj igrača.

image

Allison Feaster

Screenshot: Facebook

Udoka je od 2011. godine u vezi s glumicom Nijom Jong, s kojim ima i sina.

Iz Celticsa su dodali kako će o Udokinoj budućnosti u klubu nakon sljedeće sezone biti odlučivano kasnije.

Ulogu prvog trenera tako će preuzeti dosadašnji Udokin pomoćnik Joe Mazzulla.

"Ispričavam se igračima, navijačima i čitavoj organizaciji Celticsa kao i svojoj obitelji što sam ih iznevjerio. Žao mi je što sam momčad doveo u ovako tešku situaciju te prihvaćam odluku kluba", objavio je Udoka.

Nakon prosječne igračke karijere Udoka je prvo kao pomoćni trener radio u San Antoniju, Philadelphiji i Brooklynu, dok mu je prošla sezona bila premijerna na poziciji prvog trenera Bostona. Sjajno je odradio tu prvu godinu te je doveo Boston sve do velikog finala u kojem su Celticsi vodili 2-1 protiv Golden Statea, ali su potom izgubili borbu za NBA prsten nakon što su tri utakmice u nizu dobili igrači Golden Statea.

Linker
25. rujan 2023 12:45