CHRISTIAN PETERSEN Afp
HRVATI SKROMNI

Slaba večer Bojana Bogdanovića i Darija Šarića, briljirao Edwards. Iznenađujući porazi Utaha i Phoenixa

Bogdanović je za 30 i pol minuta na parketu promašio svih šest pokušaja za tricu
Piše: HinaObjavljeno: 19. ožujak 2021. 08:53

Prvi izbor prošlogodišnjeg NBA drafta 19-godišnji Anthony Edwards u najboljoj večeri mlade profesionalne karijere postigao je 42 koša i tako pomogao svojim Minnesota Timberwolvesima na putu do pobjede 123-119 na gostovanju kod Phoenixa.

Edwards je postao treći najmlađi igrač u NBA povijesti koji je postiga 40 ili više koševa na NBA utakmici, a mlađi od njega su to uspjeli učiniti samo današnje ponajveće košarkaške zvijezde LeBron James i Kevin Durant.

Treću momčad na ljestvici Zapadne konferencije NBA lige Edwards je 'ugasio' uz pomoć Karl-Anthony Townsa koji je dvoboj završio s 41 košem, 10 skokova i osam asistencija.

Devin Booker je s 35 koševa i šest asistencija bio najbolji igrač Phoenixa koji je propustio 15 koševa prednosti iz treće četvrtine. Mikal Bridges je imao 17 poena i osam asistencija, a veteran Chris Paul je završio sa 17 poena, sedam skokova, pet asistencija i četiri ukradene lopte.

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić je u tek petom porazu Sunsa u posljednje 23 utakmice imao osam koševa, osam skokova i jednu asistenciju, ali i tri izgubljene lopte.

Ni vodeća momčad NBA lige Utah Jazz nije imala svoju večer. Momčad iz Salt Lake Cityja je u Washingtonu odigrala drugu od četiri utakmice na turneji po Istoku i doživjela uvjerljiv poraz (131-122) koji je rezultatski mogao biti i izraženiji, jer su domaći Wizardsi imali i 24 koša prednosti tijekom prvog poluvremena.

S 20 koševa u trećoj četvrtini goste je u utakmicu pokušao vratiti Donovan Mitchell, ali nije imao dovoljno raspoloženih suigrača. Mitchell je dvoboj završio s 42 koša, a pratio ga je samo Joe Ingles koji je ubacio 34 pogodivši osam od deset šuteva za tricu.

Bojan Bogdanović je ostao na samo šest koševa i bez ubačaja za tricu promašivši svih šest pokušaja uz samo dva ubačaja iz igre (2/12). Imao je pet skokova, tri ukradene i dvije izgubljene lopte.

Wizardse su, već prema običaju, predvodili najbolji strijelac NBA lige u ovoj sezoni Bradley Beal s 43 koša, a Russell Westbrook je došao do 13. ovosezonskog 'triple-doublea' s 35 poena, 15 skokova i 13 asistencija. Momčad iz Washingtona je prekinula niz od pet uzastopnih poraza.

Za razliku od Wizardsa, Los Angeles Lakersi su nastavili pobjednički niz. Aktualni prvaci su do četvrte uzastopne pobjede stigli svladavši u Staples Centeru Charlotte Hornetse sa 116-105. Prvo ime dvoboja bio je LeBron James s 37 koševa, osam skokova i šest asistencija. Dennis Schroder je za pobjednike ubacio 22 poena uz sedam asistencija. Najbolji kod Hornetsa bio je LaMelo Ball s 26 koševa, sedam asistencija i pet skokova, a Terry Rozier je završio dvoboj s 20 poena.

Portland je po drugi put u tri dana na svom terenu svladao New Orleans, a za razliku od tijesne pobjede (125-124) ostvarene u utorak, ovaj put je bilo 101-93 za Trail Blazerse. Damian Lillard je ponovno bio nerješiva enigma za obranu Pelicansa te je predvodio domaću momčad s 36 koševa. Enes Kanter je dodao 16 poena uz 13 skokova, a Carmelo Anthony je pomogao s 15 koševa. Zion Williamson je s 26 poena i deset skokova bio najbolji igrač gostiju za koje je Brandon Ingram ubacio 19 koševa, dok je Lonzo Ball završio s 15 poena i osam asistencija.

Za sedmu uzastopnu pobjedu Atlante koja je na svom parketu svladala Oklahoma City sa 116-93 ponajveće zasluge ima srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović koji je postigao 23 koša, najviše otkako je uoči ove sezone stigao iz Sacramenta. Prva zvijezda Hawksa Trae Young također je ubacio 23 poena i podijelio devet asistencija, a John Collins je dodao 19 koševa za momčad koja još ne zna za poraz pod vodstvom novog trenera Natea McMillana koji je na klupu sjeo 1. ožujka. Shai Gilgeous-Alexander je s 19 koševa bio najbolji strijelac Thundera za koje je Ty Jerome ubacio 18 poena pogodivši šest trica iz osam pokušaja.

U New Yorku je odigrana najuzbudljivija završnica, a domaći Knicksi uspjeli su svladati Orlando s 94-93. Gostima je malo nedostajalo da preokrenu zaostatak od 16 koševa (72-56) s kraja treće četvrtine, koji su poništili serijom 19-2. U zadnjih 25 sekundi domaći bek Reggie Bullock je prošao put od tragičara do junaka, prvo izgubivši loptu, ali se šest sekundi prije kraja iskupio 'krađom' kojom je New York sačuvao minimalno vodstvo.

Alec Burks je bio najbolji strijelac Knicksa s 21 košem i 10 asistencija, a Julius Randle je došao do trećeg ovosezonskog 'triple-doublea' s 18 poena, 17 asistencija i 10 skokova. Bullock je predvodio igrače s klupe s 20 koševa.

Evan Fournier je s 23 koša bio najbolji strijelac Orlanda. Po 17 poena ubacili su Aaron Gordon i Nikola Vučević koji je imao i 16 skokova u devetom uzastopnom porazu Magica.

Linker
24. travanj 2024 14:22