BRANDON BELL
NEREDI U LOS ANGELESU

Slavlje Lakersa pretvorilo se u ludnicu: 76 privedenih, ozlijeđeno 8 policajaca, reagirao i gradonačelnik

Oko tisuću navijača okupilo se pokraj Staples Centera gdje su gađali policajce raznim projektilima.
Piše: HINAObjavljeno: 12. listopad 2020. 22:27

Najmanje 76 osoba je privedeno, a više od 30 zgrada i prodavaonica oštećeno je u središtu Los Angelesa u slavlju koje se pretvorilo u kaos nakon pobjede košarkaša LA Lakersa u finalu NBA lige.

U neredima je ozlijeđeno i osam policajaca, dok su tri osobe prevezene u bolnicu nakon što su pogođene gumenim mecima koje su u masu ispalili policajci.

Policijska uprava Los Angelesa je objavila kako je najviše privedenih zbog vandalizma i napade na policajce.

Gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti u više je navrata tražio od navijača da se ne okupljaju u velikom broju na javnim mjestima zbog epidemije koronavirusa, već da pobjedu svog kluba proslave kod kuće.

"Dok proslavljamo 17. titulu naših Lakersa, molim vas nemojte zaboraviti da nije sigurno okupljati se u grupama," objavio je Garcetti na Twitteru. Međutim, navijači su ipak izašli na ulice.

Proslava 17. naslova LA Lakersa u početku je bila mirna, a neredi su počeli, kako navodi policija, nakon što su se u masu ubacili "nekontrolirani pojedinci" koji su počeli bacati boce, kamenje i staklo na policiju. S druge strane dolaze optužbe kako je proslava postala nasilna nakon što je policija na njih pucala gumene metke.

"Ono što je započelo kao uglavnom mirno slavlje u centru Los Angelesa, pretvorilo se u nasilno i destruktivno ponašanje. Više od 1.000 ljudi okupilo se oko Staples Centera nakon utakmice. Neukrotivi pojedinci izmiješani unutar gomile počeli su bacati staklene boce, kamenje i druge projektile na policajce," poručili su iz LAPD-a.

image
BRANDON BELL

Nije prvi put da je pobjeda Lakersa rezultirala nemirima. Slično je bilo i nakon pobjeda momčadi 2000., 2009. i 2010. godine.

Los Angeles Lakers su sinoć osvojili naslov prvaka NBA, svoj 17., nakon što su u šestoj utakmici u "mjehuru" pored Orlanda sa 106-93 pobijedili Miami Heat i svladali ih ukupnm rezultatom 4-2 u seriji.

Linker
27. listopad 2020 14:44