VALERIE MACON Afp
IME ZA BUDUĆNOST

Slavni dom Los Angeles Lakersa mijenja ime! Cijena velikog posla? ‘Tek‘ 700 milijuna dolara

Staples Center se od 1. siječnja više neće zvati Staples Center
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. studeni 2021. 09:54

Dvorana koju su proslavili Kobe, Shaq i Lakersi bit će preimenovana u Crypto.com Arenu. Portal Axios.com tvrdi da je riječ o više od više 700 milijuna dolara za 20-godišnji ugovor.

Vjerovalo se da Staples ima doživotni ugovor o posjedovanju prava na imenovanje arene, ali Axios izvještava da je AEG - tvrtka koja posjeduje Staples Center (Lakersi nisu vlasnici zgrade) - otkupila ta prava natrag kako bi potražila "svježije ime" na krovu dvorane:

Crypto.com je prošlog ljeta doznao da AEG traži novog sponzora, a dvije strane uskoro krenule u opsežne pregovore. Jasno je da će svaki obožavatelj Lakersa ili Staples Center imati žestoku reakciju na ovu vijest, jer ljudi ne vole promjene. Svi zajedno su gledali Lakerse kako su podigli šest pehara otkako su prešli u Staples Center. I mnogi će ga zauvijek pamtiti pod tim imenom.

No, svijet će ići dalje, a navijači će shvatiti da je sve to jedan veliki posao. Živio Staples Center. I dobrodošli, novi gospodari svijeta. Kriptovaluta je očito budućnost koja je već tu.

Linker
24. travanj 2024 22:34