Luka Šamanić i Derrick Alston Jr.
 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
VRAĆA SE U EUROPU?

Šok za mladog hrvatskog reprezentativca: Tjedan dana prije početka NBA sezone dobio otkaz!

Spursi su sasvim nenadano otpustili Luku Šamanića za kojeg se mislilo da će dobiti priliku
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 11. listopad 2021. 21:29

Iako su kroz pripremno razdoblje iz San Antonija stizale vijesti kako bi Luka Šamanić (21) mogao pronaći svoje mjesto u rotaciji Spursa za novu sezonu, u utorak je mladi reprezentativac Hrvatske postao slobodan igrač. Dvije godine nakon što je bio 19. pick NBA drafta, Šamanić je tjedan dana prije početka sezone dobio otkaz u San Antoniju i sada je u potrazi za novim klubom.

Prijelazni rok u kojem su Spursi angažirali dvije iskusne četvorke, Thada Younga i Zacha Collinsa, dok je doveden i Doug McDermott, koji može puniti obje krilne pozicije, dao je naslutiti da u San Antoniju ne računaju ozbiljno na Šamanića, koji je prošle sezone u 33 nastupa prosječno ubacivao 3,7 poena, uz 2,1 skoka za 9,3 minuta. Dobre igre u Razvojnoj ligi nisu se preslikavale u NBA konkurenciji i mladi Zagrepčanin se u svojoj drugoj NBA sezoni, koja je trebala biti prijelomna, nikako nije uspjevao do kraja nametnuti Greggu Popovichu.

Što to znači za karijeru Luke Šamanića, tek treba vidjeti, s obzirom kako je još uvijek dovoljno mlad da u novoj sezoni dobije još jednu priliku u NBA ligi, makar povratak u Europu izgleda kao realnija opcija...

Linker
22. listopad 2021 00:46