Steve Kerr

 Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
NAJPLAĆENIJI U NBA

Steve Kerr potpisao rekordni ugovor s Warriorsima, evo koliko će zarađivati po sezoni

U Golden State Warriorsima će trofejni trener ostati najmanje do ljeta 2026. godine
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 24. veljača 2024. 07:49

Golden State Warriorsi pripremaju se za svoj "posljednji ples". Steve Kerr produžio je, naime, ugovor s trofejnom NBA franšizom na još dvije godine tijekom kojih će zaraditi 35 milijuna dolara, odnosno 17,5 milijuna po sezoni. To ga ujedno čini i najplaćenijim NBA trenerom današnjice. Gregg Popovich zarađuje više, ali on istovremeno obnaša funkcije i predsjednika i trenera. Trener Miami Heata Erik Spoelstra potpisao je, pak, nedavno osmogodišnje produljenje ugovora koji mu garantira oko 15 milijuna dolara po sezoni.

Kerrov ugovor završavao je na kraju aktualne sezone, a produljenjem je osigurano kako će u franšizi ostati barem do ljeta 2026. kada završava i ugovorna obveza Stephena Curryja čime će završiti zlatna era franšize.

Kerr se etablirao kao ikonska figura u dinastiji Warriorsa s kojima je u posljednjih deset godina osvojio četiri NBA naslova i još šest puta nastupio u finalima. Kao trener Warriorsa ima omjer 501 pobjede i 264 poraza. Nedavno je upisao svoj 500. trenerski trijumf čime je postao peti najbrži trener u povijesti lige kojem je to uspjelo.

- Ne bih želio završiti svoje vrijeme među Warriorsima s bilo kojim drugim trenerom. Ono što Kerr znači ovoj franšizi... Pobjednički način koji je donio, to ne možete zamijeniti. Dobio je što je zaslužio - rekao je Draymond Green.

Linker
17. travanj 2024 16:28