Jokić je zabijao, ali je Denver izgubio

 MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
ZANIMLJIV PODATAK

Suluda statistika za Nikolu Jokića: Tri puta je u svojoj karijeri imao ovakve utakmice, sve je izgubio

Denver redovno gubi utakmice kada srpski košarkaš postigne najmanje 40 poena
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 05. lipanj 2023. 06:56

Kako čuvati Nikolu Jokića? To je pitanje koje si treneri protivničkih momčadi postavljaju uoči svake utakmice protiv srpskog košarkaša, a postoje dvije taktike - jedna je ta da ga pustiš da zabija, ali mu zatvoriš linije dodavanja prema suigračima, a druga je da mu onemogućiš adekvatne šuteve i natjeraš njegove suigrače da te pobjede.

Niti jedna taktika ne može zaustaviti Jokića nego ga samo usporiti, ali izgleda kako je bolje pustiti ga da zabija, barem u playoffu. Naime, on je sinoć treći put u karijeri postigao najmanje 40 poena u jednoj utakmici doigravanja, a Denver je sve te utakmice izgubio.

Sinoć su Nuggetsi doživjeli poraz od Miamija u drugoj utakmici finala NBA lige. Momčad Heata je slavila rezultatom 111:108, a Jokić je utakmicu završio s 41 poenom, 11 skokova i 4 asistencije. No, nije bilo dovoljno jer nije imao dobru pomoć suigrača da bi njegova momčad došla do prednosti od 2-0 u finalu.

image

Nikola Jokić i Bam Adebayo

MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Prvi put Jokić je imao utakmicu s više od 40 poena i u seriji prvog kruga playoffa 2019. godine protiv San Antonija. U šestoj utakmici serije on je imao 43 poena, 12 skokova i 9 asistencija, ali Spursi su pobijedili rezultatom 120:103. Serija je tada otišla u sedmu utakmicu u kojoj su Nuggetsi ipak slavili, ali i ispali u sljedećem krugu od Portlanda.

Druga takva utakmica dogodila se u ovogodišnjem doigravanju, odnosno drugom krugu protiv Phoenixa. Bilo je to u četvrtoj utakmici serije, a Jokić je tada imao 53 poena, 11 asistencija i 4 skoka, ali pobijedili su Sunsi rezultatom 129:124. To je bila i njihova posljednja pobjeda u seriji.

Linker
18. travanj 2024 16:41