Necijepljeni igrači neće moći na gostovanja u Toronto

 COLE BURSTON Afp
NE MOGU IGRATI

Sve im je teže - NBA uveo nova pravila za igrače koji se nisu cijepili protiv koronavirusa

Sve je povezano s novom kanadskom uredbom o ulasku u zemlju.
Piše: S.N.Objavljeno: 08. prosinac 2021. 07:40

Zaraza koronavirusom opet uzima maha među NBA igračima, neki klubovi poput Charlotte imaju po četiri zaražena igrača te je otežano igranje utakmica, ali odgoda, poput onih koje su se događale prošle sezone, za sada nema. NBA liga ima stroge protokole za ove situacije, a danas je doneseno novo pravilo koje će otežati nastupe necijepljenim igračima.

Naime, kako je Kanada donijela nove mjere vezane za pandemiju, tako je i NBA liga reagirala na iste. U Kanadu, po novim mjerama, više neće moći ući nitko tko nije cijepljen osim ako će biti u karanteni od dva tjedna. To znači da je košarkašima koji se nisu još cijepili praktično onemogućen nastup na gostovanjima kod Toronto Raptorsa pa je NBA liga odmah obavijestila klubove da ti igrači ne mogu nastupiti na tim utakmicama.

Nove mjere se odnose i na one igrače koji imaju privremenu američku vizu, a žele napustiti SAD u nekom trenutku. Ako nisu cijepljeni, oni se neće moći vratiti u SAD, odnosno u svoje klubove. To pravilo će pogoditi one igrače koji su se tijekom All-Star pauze željeli odmoriti u nekim drugim zemljama. Oni s privremenim vizama to neće moći napraviti ako nisu cijepljeni.

Inače, NBA liga je obavijestila da je 97% njihovih košarkaša cijepljeno, a više od 60% je dobilo i treću dozu. Najpoznatiji među onima koji odbijaju cjepivo je Kyrie Irving koji zbog toga ne igra ove sezone za Brooklyn Nets.

Linker
19. travanj 2024 21:23