Getty Images
 AL BELLO
Povratak NBA lige 31. srpnja?

Svi jedva čekaju da se sezona nastavi, ali većina NBA igrača je u velikom strahu

Kako je rekao Adam Silver: ‘za nastavak sezone biramo između nekoliko loših opcija‘
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 01. lipanj 2020. 16:46

Dok u četvrtak NBA vlasnici ne izglasaju na koji će se način, kada i gdje nastaviti još 11. ožujka prekinuta sezona, jedine relevantne informacije su one o tome da će se sve igrati u Orlandu, točnije Disneyjevom svijetu te da bi sezona trebala krenuti 31. srpnja.
Dobre su to vijesti za košarkaške fanove, koji su diljem svijeta ostali lišeni uzbuđenja i nakon popuštanja mjera od pandemije u brojnim zemljama jer se kraljica igara u epidemiološkom smisli smatra jednim od najriskantnijih sportova. Međutim, kako je procjena da bi sezona trebala potrajati najmanje do kraja rujna, vjerojatno i početka listopada, igrači su sad u strahu da će mjesecima biti razdvojeni od obitelji.
Naime, s obzirom da NBA razmatra opcije s manjim brojem klubova (16 izravno u doigravanje, 20 podijeljenih u skupine ili 22 s turnirom za doigravanje), kao i da se smanjuje broj ljudi oko pojedine momčadi, pretpostavka je da bi igrači i prateće osoblje bili zatvoreni jer se tako lakše mogu provoditi neizbježna intezivna testiranja na Covid-19.
Kako je to još prije nekoliko tjedana rekao povjerenik Adam Silver: "za nastavak sezone biramo između nekoliko loših opcija", odluke - kakve god bile - će izazvati određeno nezaovoljstvo pojedinih klubova i velikog broja igrača...

Linker
26. travanj 2024 14:04