Boris Streubel/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
'NIJE MI BILO SMIJEŠNO'

TALIJAN BELINELLI OSUDIO PONAŠANJE GOBERTA 'Ono što je učinio bilo je grozno. Mnogi su se šalili s virusom, ali ja sam znao što se događa u Italiji'

Piše: HinaObjavljeno: 13. travanj 2020. 00:00

Talijanski košarkaš i član San Antonio Spursa Marco Belinelli (34) osudio je ponašanje centra Utah Jazza Francuza Rudyja Goberta koji je ismijavao koronavirus, a potom postao prvi NBA košarkaš koji je bio pozitivan na COVID-19.

Gobert je ismijavao opasnost od širenja virusa dotičući sve mikrofone i uređaje koji su se nalazili ispred njega tijekom konferencije za medije, a nakon što je utvrđeno da je francuski centar pozitivan na koronavirus, njegovi suigrači su otkrili kako se već nekoliko dana ranije počeo šaliti u svlačionici Jazza na sličan način.

"To je bilo strašno. Radije ne bi pričao što mislim o tome kako se Gobert ponašao, ali ono što je učinio bilo je grozno", rekao je Belinelli u razgovoru za Corriere della Sera.

Kazao je kako mu je odmah bilo jasno kako se radi o opasnom virusu, jer je pratio što se događa u njegovoj domovini.

"Mnogi su se šalili s virusom i rugali se onima koji su se previše brinuli. Ja sam u tom trenutku već znao što se događa u Italiji i koliko ljudi umire i nije mi bilo smiješno. Bio sam zapanjen," kazao je 34-godišnji bek šuter.

Belinelli je od 2007. u NBA, a igrao je za Golden State Warriorse, Toronto Raptorse, New Orleans Hornetse, Chicago Bullse, Sacramento Kingse, Charlotte Hornetse, Atlanta Hawkse i Philadelphia 76ers, a od 2018. je član San Antonio Spursa, čiji je dres nosio i od 2013. do 2015. godine osvojivši pritom naslov NBA prvak (2014).

Rudy Gobert je bio prvi NBA košarkaš koji je bio pozitivan na koronavirus, a koncem ožujka se izliječio od ove zaraze.

Linker
14. travanj 2024 04:09