Donnie Nelson

 PAUL BUCK Afp
RAZLOG OTKAZA

Teške optužbe zbog seksualnog nasilja u Dallas Mavericksima: ‘Sve u tom dokumentu je laž!‘

Nelson je za incident sa svojim nećakom saznao tek pet mjeseci nakon što se dogodio
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 18. ožujak 2022. 14:13

Bivši generalni menadžer Dallas Mavericksa Donnie Nelson tužio je svoj bivši klub, navodeći u tužbi da ga je vlasnik Mark Cuban u lipnju 2021. otpustio na nezakonit način, te da je to bila odmazda zbog prijavljivanja seksualno nedoličnog ponašanja u klubu.

Nelsonova tužba navodi da je dobio otkaz zbog izvještaja u kojem je napisao da je njegovog nećaka seksualno uznemiravao i napadao šef klupskog osoblja, Jason Lutin. Nelsonov nećak suočio se s tim napadom tijekom razgovora za posao još 16. veljače 2020.

Cuban je, kako piše u tužbi, Nelsonu ponudio 52 milijuna dolara za raskid ugovora, ali i da povuče prijavu te potpiše ugovor o povjerljivosti u vezi s navodnim uznemiravanjem i napadom. Nepotpisani sporazum priložen je uz tužbu.

Vlasnik Dallasa Cuban je opovrgnuo optužbe.

"Sve u tom dokumentu je laž", napisao je Cuban. "Proveli smo više detaljnih istraga i jedina osoba koja nije ispunila standarde Dallas Mavericksa bio je gospodin Nelson. Zbog toga je dobio otkaz. Bio je jako dobro svjestan težine istrage, te je odbio u potpunosti sudjelovati u njoj. Opet ću reći, sve što je rekao je laž."

Lutin je također demantirao optužbe.

"Ono što Nelson radi nekome poput mene apsolutno je neizrecivo. To je potpuna laž i prepuštam Mavsima da komentiraju ovo pitanje", rekao je Lutin. "Postoji niz stvari koje dokazuju da se ništa od toga nikada nije dogodilo."

Nelson je za incident sa svojim nećakom, koji nije imenovan u tužbi, saznao tek pet mjeseci nakon što se dogodio. Do tada je nećak postigao sporazum o nagodbi za neotkriveni iznos.

Nelson je pak bio u pregovorima o 10-godišnjem produljenju ugovora s Cubanom kada je to saznao. Nekoliko mjeseci kasnije, Cuban je povukao ponudu za produženje ugovora koji je Nelsonu trebao donijeti 66 milijuna dolara. Tako barem piše u tužbi.

"Ako su izjave u Nelsonovoj optužbi za EEOC bile lažne i Mavericksi su stvarno otpustili Nelsona zbog lošeg radnog učinka, zašto bi Cuban, Dallas Mavericksi ili bilo tko ponudili Nelsonu 52 milijuna dolara za namirenje Nelsonovih pravnih zahtjeva?" navodi se u tužbi.

"Podnošenje tužbe nije nešto što treba shvaćati olako. Međutim, bilo je iznimno važno da progovorim". Činjenice koje su izašle na vidjelo u ovoj tužbi će, nadam se, zaštititi mnoge sjajne ljude s kojima sam imao čast i privilegij surađivati ​​tijekom 24 godine provedene u Mavericksima", kazao je Nelson.

Za one koji ne znaju, Donnie Nelson je sin legendarnog trenera Dallasa Dona Nelsona, koji je do prije neki dan bio i rekorder po broju trenerskih pobjeda u NBA ligi. Pretekao ga je Gregg Popovich..

Linker
30. travanj 2024 11:22