KEVIN C. COX
NI BUTLER NIJE 100 POSTO

Težak udarac za Miami Heat: Finalist NBA lige ostaje bez dvije velike zvijezde protiv Lakersa!?

Dragić je tijekom prve utakmice zadobio razderotinu vezivnog tkiva na lijevom stopalu...
Piše: HinaObjavljeno: 02. listopad 2020. 08:26

Nastup dvojice članova startne petorke Miami Heata Gorana Dragića i Bama Adebaya u drugoj utakmici finala NBA lige protiv Los Angeles Lakersa upitan je zbog ozljeda.

Dragić je tijekom prve utakmice finala u srijedu zadobio razderotinu vezivnog tkiva na lijevom stopalu, dok Adebaya muči istegnuće vrata.

image
KEVIN C. COX

Osim Dragića i Adebaya, ni Jimmy Butler nije potpuno spreman, on je tijekom prve utakmice ozlijedio lijevi gležanj koji je u četvrtak bio omotan, no očekuje se kako će biti biti spreman za drugi susret koji je na rasporedu u petak.

Dragić je u dosadašnjem tijeku doigravanja drugi strijelac Heata sa 19.9 koševa, a Adebayo treći strijelac sa 17.8 poena te prvi skakač momčadi sa 10.9 skokova.

Butler je sa 20.8 ubačaja po utakmici najbolji strijelac Heata u doigravanju.

U prvoj utakmici finala koji se igra u Orlandu Lakersi su bili uspješniji sa 116-98, a prvak će postati momčad koja prva ostvari četiri pobjede.

Rekordno mala gledanost finala doigravanja

Prva utakmica finala doigravanja američke profesionalne košarkaške NBA lige između Los Angeles Lakersa i Miami Heata imala je rekordno mali broj televizijskih gledatelja.

Prema dostupnim podacima o gledanosti, pobjedu Lakersa 116-98 pratilo je 7.41 milijuna gledatelja u SAD-u čime je oboren negativni rekord od 8.06 milijuna koliku je gledanost imala treća utakmica finala 2003. između San Antonio Spursa i New Jersey Netsa.

Također, objavljeno je kako je ovih 7.41 milijuna pad od 45 posto u odnosu na gledanost prve utakmice prošlogodišnjeg finala između Toronto Raptorsa i Golden State Warriorsa.

Gledanost finala doigravanja američko-kanadske profesionalne hokejaške lige NHL igranog u drugoj polovici rujna bila je za 60 posto manja od gledanosti lanjskog finala igranog u uobičajenom terminu početkom lipnja.

Prije dva tjedna je MoffettNathanson Research objavio kako je ukupna gledanost televizijskog programa u SAD-u u kolovozu ove godine bila 26 posto manja u odnosu na kolovoz prošle godine, dok je za prvu polovicu rujna taj pad 27.1 posto.

Linker
24. travanj 2024 04:54