Green i Durant zajedno su osvojili i dva olimpijska zlata, drugo prije par tjedana u Tokiju
 Afp
ZVIJEZDE PREKINULE ŠUTNJU

To je bio početak kraja velikih Warriorsa: ‘Sve su sje**li predsjednik kluba Myers i trener Steve Kerr‘

Draymond Green i Kevin Durant prvi put javno progovorili o međusobnom incidentu iz 2018. godine
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 20. kolovoz 2021. 08:34

Pet godina je otkad je Kevin Durant potpisom za Golden State postao jedan od najomraženijih NBA igrača, a Warriorsi momčad kojoj je većina fanova željela neuspjeh. I to nakon što su najbolju sezonu u povijesti (73-9) propustili okruniti naslovom prvaka jer je LeBron James sa svojim Cavaliersima okrenuo 1-3 u velikom finalu. Jedan od tragičara, za petu utakmicu tog finala - zbog udaranja Jamesa u međunožje - suspendirani Draymond Green je navodno nakon domaćeg poraza u sedmoj već s parkirališta pred dvoranom nazvao Duranta da se priključi njemu i Splash Brothersima u Oaklandu.

Ostalo je povijest. Durant je došao, Warriorsi su osvojili dva naslova zaredom, on je dvaput bio MVP finala, da bi se u pohodu na treći teško ozlijedio i nakon što su Raptorsi prekinuli vladavinu jedne od najvećih momčadi ikad okupljenoj otišao u Brooklyn. Opet navodno zbog Draymonda Greena s kojim je 2018. u jednoj utakmici s Clippersima ušao u ozbiljan konflikt o kojem su dva friška zlatna olimpijca - dijeli su američku svlačionicu u Tokiju - konačno otvoreno progovorila u Greenovom podcastu Chips.

image
Draymond Green je napravio puno blokova za Kevina Duranta tijekom njihove tri zajedničke sezone među Warriorsima
Afp

- Nije razlog mog odlaska naša svađa - odbacio je Durant tu priču.

- Radi se o tome kako su svi reagirali. Steve Kerr pravio se da se ništa nije dogodilo, dok te Bob Myers pokušao disciplinirati i mislio kako će to poslužiti kao maska s kojom ćemo sve pokriti.

Pippenu su rekli

Green se prilično otvoreno nadovezao na priču o svojim još uvijek nadređenima, predsjedniku i generalnom manageru Myersu i treneru Kerru. Dvostruki najbolji obrambeni igrač lige prisjetio se i razgovora jutro nakon utakmice kad su Myers i njegovi suradnici tražili da se ispriča Durantu.

- Rekao sam im da će sve sje*ati jer da K (Durant) i ja isključivo sami moramo razriješiti situaciju. Nitko od njih nije mogao bilo što napraviti osim sje*ati i po mom mišljenju su sje*ali.

Bivši suigrač se odmah složio...

- I ja mislim tako.

Povukao je potom i zanimljivu paralelu...

- Gledao sam Posljednji ples i kad je Scottie Pippen odbio ući u igru cijela momčad mu je u svlačionici rekla: “Scottie, sje*ao si.” I mi smo trebali tako nešto, morali smo staviti sve na stol i reći: “Dray, K, sje*ano je da smo morali uopće prolaziti kroz ovako što”.

Plesali oko toga

Nisu raščistili i dogodilo se što se dogodilo. Odlaskom Duranta otišli su i veliki Warriorsi.

- Morali smo “oprati ruke” i dovršiti posao. A to nismo napravili, pokušali smo plesati oko toga. I sve to nije mi se svidjelo, samo ozračje mi je to sr*nje učinilo još gorim - zaključio je KD.

Dvije godine kasnije Golden State još čeka prvi nastup u doigravanju, dok je dvostruki prvak zaigrao za Brooklyn nakon jednogodišnje pauze i u prvom pohodu ostao kratak, zapeo već u konferencijskom finalu jer su se Netsima ozlijedili Kyrie Irving i James Harden.

Finale iz snova

Ali i jedni i drugi u novu sezonu ulaze s prilično visokim ambicijama s obzirom da bi se Greenu i Stephu Curryju ponovo trebao priključiti Klay Thompson, koji je posljednju NBA utakmicu odigrao u velikom finalu 2018. pa prvo sanirao rupturu prednjih križnih ligamenata u koljenu, potom i najgoru od svih košarkaških ozljeda, rupturu Ahilove tetive.

Najbolja bi zapravo priča bila susret Warriorsa i Netsa u nekom od finala sljedećih godina, Curry, Thompson i Green s jedne, Durant s Irvingom i Hardenom na drugoj strani. Finale iz snova...

Green i Durant zajedno

- tri sezone, tri nastupa Warriorsa u velikim finalima (2016/17, 2017/18, 2018/19)
- dvostruki NBA prvaci: 2017. i 2018.
- osvojili naslov 2017. sa 16-1 u doigravanju
- omjer 182-64 (74%) u ligaškom dijelu
- omjer 46-14 (76,7%) u doigravanju
- dvostruki olimpijski pobjednici: Rio 2016. i Tokio 2020.
- omjer 13-1 (92,9%) u dva nastupa na OI

Linker
18. travanj 2024 19:55