Spencer Dinwiddie

 TIM NWACHUKWU Getty Images Via Afp
NBA TRŽNICA

Toronto Raptorsi u zadnji dan prijelaznog roka napravili dva velika tradea, odrekli se svjetskog prvaka

Doveli su Spencera Dinwiddieja iz Brooklyn Netsa i Kellyja Olynyka iz Utah Jazza
Piše: HinaObjavljeno: 08. veljača 2024. 22:36

Toronto Raptorsi su zadnji dan prijelaznog roka u NBA ligi u dva velika tradea doveli Spencera Dinwiddieja iz Brooklyn Netsa i Kellyja Olynyka iz Utah Jazza.

Za Dinwiddieja, Raptorsi su se između ostalih odrekli njemačkog svjetskog prvaka i najboljeg igrača prošlog SP-a Dennisa Schrödera. Kako prenosi ESPN, Toronto je u Brooklyn osim 30-godišnjeg playmakera poslao i veterana Thaddeusa Younga (35). Zauzvrat, Raptorsi dobivaju razvojnog igrača u Dinwiddieju koji je u svojoj najboljoj sezoni u Brooklynu 2019./20. u prosjeku postizao preko 20 koševa i gotovo sedam asistencija u prosjeku. Nakon što je igrao u Washingtonu i Dallasu, 30-godišnjak je ove sezone opet bio redovit igrač Netsa - status koji je Schröder izgubio u Torontu od nove akvizicije Immanuela Quickleya na prijelazu godine.

S Olynykom dolazi novi centar, a u napadu 32-godišnji Kanađanin daje dodatnu opciju momčadi iz svog grada solidnim šutem za tri poena. Uz to, čovjek od 2.11 metara može rasteretiti Austrijanca Pöltla, jedinog čistog centra u momčadi Raptorsa, ispod koša. Za Olynyka i komplementarnog igrača Ochaija Agbajija, Toronto je zamijenio Otta Portera Jr., Kiru Lewisa i prvog izbora na nadolazećem draftu u Utah.

Linker
27. travanj 2024 07:26