Košarkaši Portlanda slave svog junaka Damiana Lillarda

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
NBA REZULTATI

Totalna ludnica u Portlandu: Lillard odigrao povijesnu utakmicu; Čudesan preokret Lakersa protiv Dončića i društva

O nastupu Damiana Lillarda još će se dugo pričati, ovo što je izveo protiv Houstona neće nikad zaboraviti
Piše: SNObjavljeno: 27. veljača 2023. 06:38

Košarkaši Portlanda pred svojim su navijačima svladali goste iz Houstona sa 131:114, a priča dana je čudesni Damian Lillard koji je sa 71 poenom i 13 trica postavio rekord Trail Blazersa, ali i svoje NBA karijere.

Lillard je tako postao osmi igrač u povijesti NBA lige koji je postigao barem 70 poena, a s 32 godine na leđima najstariji je kojem je to pošlo za rukom. Ujedno je i jednini s 30 ili više godina koji se može pohvaliti takvim učinkom.

Lillard se u ranim satima ponedjeljka izjednačio Donovanom Mitchellom na vrhu ljestvice koja prikazuje košarkaše s najviše upisanih poena u tekućoj sezoni, a spomenimo i da mu je nedostajala jedna trica da izjednači NBA rekord Klay Thompsona iz 2018 godine.

"MVP! MVP!" - orilo se dvoranom u večeri koju Damina neće nikad zaboraviti.

LILLARDOV NASTUP POGLEDAJTE OVDJE

Veliki preokret Lakersa

Luka Dončić i društvo imali su čak 27 poena prednosti, ali Anthony Davis i LeBron James nisu se predavali i odveli su Los Angeles Lakerse do dramatične pobjede u Dallasu (108:111).

Za domaći sastav sve je izgledalo idealno do druge polovice druge četvrtine kada se polako počela topiti njihova prednost. Do poluvremena su Lakersi već došli na -14, na kraju treće četvrtine zaostatak je bio -3, a onda je u napetoj posljednjoj dionici uslijedio potpuni preokret.

- Dečki se niti jednom nisu obeshrabrili. Imali su na licu taj izraz frustracije, a ne poraženosti - nakon utakmice će Darvin Ham, trener Lakersa.

Anthony Davis bio je prvi strijelac susreta s 30 poena kojima je dodao 15 skokova i četiri asistencije. LeBron James je upisao 26 poena uz osam skokova i tri asista, dok je kod domaćeg sastava Luka Dončić imao učinak od 26 poena, devet skokova i pet asistencija, a najbliži mu je po učinku u momčadi bio Kyrie Irving (21p, 11s, 5a).

- Moramo odrasti ako želimo osvojiti prvenstvo. Lakersi su nam pokazali da ne pobjeđuje zec, već kornjača - komentirao je nakon susreta trener Mavericksa Jason Kidd.

De‘Aaron Fox s 33 poena i osam asistencija odveo je u noći s nedjelje na ponedjeljak Sacramento do pobjede nad Oklahomom (115:124). Keegan Murray dodao je 20 poena, a Domantas Sabonis 14 uz 15 skokova i osam asistencija za treće u nizu slavlje Kingsa.

Isaiah Joe s 24 poena je predvodio listu strijelaca kod domaćeg sastava. Shai Gilgeous-Alexander propustio je ovaj dvoboj zbog ozljede gležnja, a hrvatski košarkaš Dario Šarić na parketu je proveo osam i pol minuta tijekom kojih je upisao 2 poena i jedan skok.

Denver Nuggetsi u napetom su susretu nakon produžetka porazili Los Angeles Clipperse sa 134:124 (120:120). Nikola Jokić bio je prvo ime susreta. Srpski košarkaš upisao je triple-double s 40 poena, 17 skokova i 10 asistencija, a u gostujućem sastavu najraspoloženiji bio je Kawhi Leonard s 33 poena, šest skokova i dva asista. Ivica Zubac propustio je ovaj susret zbog problema s mišićem lista.

NBA REZULTATI

Milwaukee Bucks - Phoenix Suns 104:101

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 129:127

Chicago Bulls - Washington Wizards 102:82

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers 108:111

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 118:93

Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 115:124

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 109:104

Portland Trail Blazers - Houston Rockets 131:114

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 134:124 (120:120)



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Ne pamtim da se ovo ikada dogodilo Hajduku u derbiju. Dva su velika problema bila jasno vidljiva‘. Tim riječima je Ilija Lončarević počeo analizu onoga što se događalo u nedjelju na Maksimiru u dvoboju između Dinama i Hajduka. Ostatak analize te utakmice, ali i svega onoga što se događalo u 23. kolu SuperSport HNL pogledajte u cijelom podcastu ‘VAR soba‘:

Linker
03. svibanj 2024 02:07