Russel Westbrook
 TOSHIFUMI KITAMURA Afp
ZVJEZDANI TROJAC

Transfer godine u NBA ligi: Jedan od najboljih košarkaša današnjice stiže LeBronu u Los Angeles!

Bilo je još tradeova u NBA ligi. Ricky Rubio je iz Minnesote preselio u Cleveland...
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 30. srpanj 2021. 08:21

Los Angeles Lakersi su doveli treću veliku zvijezdu da pomogne LeBronu Jamesu i Anthonyju Davisu u želji za osvajanjem novog NBA naslova. Doduše, pitanje je koliko Russell Westbrook u ovoj fazi karijere odgovara statusu velike zvijezde, ali momčad iz Los Angelesa se je očigledno spremna kockati na njegov broj.

Neposredno prije sinoćnjeg NBA drafta Lakersi su odradili trade s Washington Wizardsima u kojem je u Los Angeles došao Westbrook te još dva picka druge runde drafta (2024. i 2028. godine). U suprotnom pravcu su otišla tri igrača - Kyle Kuzma, Kentavious Caldwell-Pope i Montrezl Harrell, a Washington je dobio i 22. pick kojeg su odmah poslali u Indianu u zamjenu za Aarona Holidaya.

Westbrook je tako i treće ljeto zaredom promijenio klub. Nakon što je prvih 11 godina karijere proveo u Oklahoma City Thunderu, prije dvije godine je preselio u Houston, a lani u Washington. U Wizardsima je imao dobru sezonu, posebno njen drugi dio, a završio ju je s prosjekom od 22,2 poena, 11,7 asistencija i 11,5 skokova.

Bilo je još tradeova u NBA ligi. Ricky Rubio je iz Minnesote preselio u Cleveland, a u drugom pravcu je otišao Taurean Prince. Phoenix je iz Brooklyna doveo Landryja Shameta, a tamo poslao Jevona Cartera i 29. pick na ovogodišnjem draftu dok je Charlotte dovela Masona Plumleeja iz Detroita.

Linker
23. travanj 2024 16:45