Ivica Zubac je bio odličan protiv Charlotte

 BRIAN ROTHMULLER/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Brian Rothmuller/Zuma Press/Profimedia
Dva uzastopna double-doublea

Trener Clippersa Tyronn Lue: ‘Pobjeđujemo jer je Ivica Zubac sjajan u posljednje vrijeme‘

"Stvar s mojim slabijim ulaskom u sezonu bila je u mentalnom pristupu. Morao sam se podsjetiti za što sam sposoban", smatra hrvatski košarkaš
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 08. studeni 2021. 13:33

"Znam što moram raditi na parketu i stvar s mojim slabijim ulaskom u sezonu bila je u mentalnom pristupu. Morao sam se podsjetiti za što sam sposoban", komentirao je Ivica Zubac nakon što je u pobjedi 120-106 svojih LA Clippersa nad Charlotteom zabilježio novi double double učinak. Hrvatski centar stavio je Hornetsima 14 savršenih poena, bez promašaja (šut iz igre 3/3, bacanja 8/8), dodao je tome i 11 skokova te dvije blokade za 28 minuta provedenih na parketu. Sličnu je stvar napravio i u prošloj utakmici protiv Minnesote protiv koje je zabilježio 14 poena i 14 skokova.

Zubac, dakle, smatra da je stvar mentalnog pristupa, a dobar dio toga leži i u činjenici da ga trenutačni najbolji igrač Clippersa Paul George opako tjera na treninzima. George je prije koji dan izjavio kako od Zupca stalno traži da ide po svaki skok, pa čak i po cijenu da nekoga ozlijedi.

"Paul me tjera svaki dan otkako je došao u momčad. Sjajan je vođa ove sezone, sve nas tjera da budemo bolji. Ali, mene ganja malo više jer nisam počeo sezonu na najbolji način i nisam radio ono što sam inače u stanju raditi. Tako da on traži od mene da budem agresivniji, da pokušavam ugrabiti svaki skok, a ne čekati da mi lopta samo padne u ruke. Također, da završavam akcije, da uvijek očekujem loptu. Kada vidite igrača poput Georgea koji radi sve kako bismo došli do pobjede, onda mu morate pomoći. Shvatio sam to osobno, izašao sam na parket i obavio prljavi posao", ispričao je hrvatski centar novinarima nakon utakmice.

Dodatna motivacija Zupcu je zasigurno i povratak na parket Sergea Ibake koji bi u bližoj budućnosti mogao otkinuti dobar dio Zupčeve minutaže.

"Konačno se vratio, on je jako bitan za nas. Znamo što može, ofenzivno, defenzivno. Vraća se nakon teške ozljede. Sretni smo što ga imamo, znamo što može", rekao je Hrvat o povratku suigrača.

Zubac je, to se jasno vidi, doista agresivniji u svojim posljednjim nastupima, ali i dobiva više minuta na parketu. Trener Tyronn Lue je, primjerice, protiv niske petorke Hornetsa ostavio Zupca na parketu.

"Zubac je radio sjajan posao zatvarajući reket, uz to što je jako dobro hvatao skokove. Nije lagano protivniku igrati s niskom postavom kada je Zubac na parketu baš zbog njegove vertikalnosti i mogućnosti blokiranja šuteva", komentirao je strateg Clippersa, pojasnivši gdje je hrvatski košarkaš napredovao.

"Popravio se u smislu da posjeduje svoj prostor: on je velika meta i sada je počeo agresivnije ići prema košu, s više snage, a imao je i osam slobodnih bacanja. On mora biti prisutan u reketu, na obje strane. U obrani zna blokirati i ometati šuteve. Dohvatio je puno bolju formu, što je ključno i igra jako dobro u posljednjim utakmicama, i to je jedan od razloga što smo u nizu od četiri pobjede zaredom jer je Zubac počeo puno bolje igrati. Imali smo i jako dobar tricaški učinak i želim da moji igrači šutiraju kada su otvoreni. Jasno, ne želim da Zubac, primjerice, šutira, ali igramo na pravi način i odigravamo ispravne stvari", naglasio je Lue.

Linker
19. travanj 2024 07:21