SOEREN STACHE/Dpa Picture-alliance Via Afp
ČUDESNI FINAC

U rujnu je ‘uništio‘ hrvatske košarkaše, a sada je za sjajnu NBA sezonu dobio veliko priznanje

Markkanen će prvi All-Star nastup upisati upravo u dvorani sadašnjeg kluba u Salt Lake Cityju
Piše: Andro PolićObjavljeno: 11. veljača 2023. 13:59

Kako se bližio završni zvuk sirene, sa sve većom smo nevjericom tog 11. rujna prošle godine promatrali nestvarne bravure 211 centimetara visokog Finca. U najnovijem oproštaju Hrvatske od EuroBasketa, u crno nas je zavio Lauri Markkanen ubacivši 43 poena izabranicima Damira Mulaomerovića u osmini finala.

Da se ne radi tek o slučajnoj prezentaciji 25-godišnjeg nordijskog košarkaša, najbolje je dokazano u petak. Uslijed brojnih ozljeda uoči nadolazeće NBA All-Star utakmice, koja je na rasporedu 20. veljače, Markkanen je s mjesta rezerve promoviran u udarnu All-Star petorku, što je najveće priznanje njegove dosadašnje karijere.

Pravu renesansu doživio je dolaskom u Utah Jazz prošlog ljeta, a u 52 odigrane utakmice u tekućoj sezoni, na prosjeku je od 24,7 poena i 8,6 skokova. Naročito dojmljiva bila je njegova predstava protiv Houston Rocketsa 6. siječnja kada je ubacio 49 poena. Posebna prilagodba na prvi All-Star nastup neće mu biti potrebna, s obzirom na to kako će ovogodišnji spektakl biti održan u Salt Lake Cityju, upravo u dvorani njegova Jazza.

Linker
19. travanj 2024 21:05