Steve Nash
 CHRISTIAN PETERSEN
SENZACIJA IZ BROOKLYNA

U zvjezdanu momčad stigao je trener bez dana iskustva: Duranta i Irvinga trenirat će igračka legenda

Steve Nash potpisao četverogodišnji ugovor s Netsima, imat će i najbolje plaćenog asistenta u ligi.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 03. rujan 2020. 16:47

Steve Nash (46), dvostruki MVP i jedan od najboljih playmakera u povijesti NBA lige novi je trener Brooklyna, objavio je Adrian Wojnarowski. Nash je s Netsima potpisao četverogodišnji ugovor, dok će mu prvi pomoćnik biti Jacque Vaughn, koji je imenovan privremenim rješenjem nakon ostavke Kennyja Atkinsona, da bi sada postao najbolje plaćeni asistent u ligi.

Iako na klupu Brooklyna dolazi bez dana trenerskog iskustva, čuveni Kanađanin se tijekom igračke karijere dokazao kao istinski vođa velike košarkaške inteligencije, ali najjači argument mu je to da je kao savjetnik u Warriorsima izgradio sjajan odnos s Kevinom Durantom, koji se sljedeće sezone vraća na teren nakon rupture Ahilove tetive.

Novi vlasnik Netsa Joe Tsai i generalni manager Sean Marks su navodno bili vrlo agresivni u tome da privole Nasha na preuzimanje momadi s kojom bi već kao rookie trebao napasti naslov prvaka. Podsjetimo, s Durantom su ljetos u Brooklyn stigli Kyrie Irving i DeAndre Jordan, pod ugovorima su Caris LeVert i Spencer Dinwiddie, raste Jarrett Allen...

Kako će se u svemu tome snaći Steve Nash, koji tek treba naučiti biti NBA trener, veliko je pitanje.

Linker
19. travanj 2024 16:09