USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
PROMJENE U DALLASU

Uložio 285 milijuna dolara, a sad će dobiti milijarde! U najavi velika prodaja, evo što se događa u Mavericksima

Mark Cuban je postao većinski vlasnik Dallas Mavericksa 2000. godine
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. studeni 2023. 08:36

Sklopljen je dogovor o prodaji većinskog udjela u NBA franšizi Dallas Mavericksima u vrijednosti oko tri i pol milijarde dolara. Mark Cuban će zadržati određeni vlasnički udio, a zanimljivo je da će mu kupci, Miriam Adelson i obitelj Adelson, ostaviti potpunu kontrolu nad košarkaškim operacijama. Barem tako tvrdi NBA insajder Marc Stein, a kad dogovor bude dovršen morat će ga potvrditi i Upravni odbor lige.

Još ranije Cuban je želio sklopiti partnerstvo s tvrtkom Las Vegas SandsLVS 1,9% radi izgradnje nove arene koja bi bila okružena odmorištima i casinima, u stilu Las Vegasa

Bloomberg je pak ranije izvijestio kako je milijarderka Adelson prodala dvije milijarde dolara dionica Las Vegas Sands Corp. kako bi kupila ‘većinski udio u neidentificiranom profesionalnom sportskom timu‘.

Prema Forbesu, Adelson i njena obitelj raspolažu s 32,3 milijarde dolara. Miriam Adelson je udovica Sheldona Adelsona, bivšeg izvršnog direktora i predsjednika kockarnice Las Vegas Sands, koji je preminuo 2021. u 87. godini.

Maverickse pak Forbes procjenjuje na četiri i pol milijarde dolara, dok je Cubanovo bogatstvo procijenjeno na 6,2 milijarde dolara. Cuban je postao većinski vlasnik Mavericksa 2000. godine uz ulaganje od 285 milijuna dolara.

Linker
11. veljača 2024 17:32