ELSA Afp
NEOČEKIVANI POTEZ

Ultimatum kakav se ne pamti, šokantan zahtjev NBA zvijezde: Ostat ću, ali samo ako njih potjerate!

Kevin Durant napokon se našao uživo s gazdama Netsa kako bi objasnio zašto inzistira na odlasku
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. kolovoz 2022. 07:36

Rekao je i pod kojim uvjetima bi želio ipak ostati u njemu. Izvještaji o sastanku Duranta s vlasnikom Netsa Joeom Tsaijem donijeli su pomalo šokantne zahtjeve, tako barem iznosi iznimno upućeni novinar Shams Charania.

Tsai je dobio ultimatum: Otpustite glavnog trenera Stevea Nasha i glavnog menadžera Seana Marksa i Durant će ostati. Ultimatum kakav se ne pamti u NBA ligi. Na papiru bi Netsi čak i mogli zadržati Duranta - uz njega automatski i drugu zvijezdu Kyrieja Irvinga - te se riješiti Stevea Nasha i Seana Marksa. To bi im svakako bio jednostavniji potez nego obnavljati momčad. Međutim, bilo bi šokantno vidjeti Tsaija da zauzme stav.

Prije svega, Netsi bi se kao klub prepustili svakom hiru koji bi Durant i Kyrie imali, što bi bila katastrofa za klub. Što će se ipak dogoditi ako Tsai popusti i ispuni te zahtjeve? Kyrie Irving će nastaviti sa svojom samovoljom, a Durant će već izmisliti nešto novo. Realno, Durant zna da vlasnik neće otpustiti dva ključna čovjeka u klubu samo da bi udovoljio svojoj najvećoj zvijezdi.

Nije da se Nash pokazao kao fantastičan glavni trener. Mogu si Netsi priuštiti drugog. Marks je također zamjenjiv, svi su zamjenjivi. No, nered u Netsima se i dogodio zato što su toliko popustili Durantu i Irvingu. Dojam je da se to ovaj put neće dogoditi...

U ponedjeljak navečer, Tsai je tweetao da prednji ured tima i trenersko osoblje "imaju njegovu podršku."

"Donijet ćemo odluke u najboljem interesu Brooklyn Netsa", dodao je.

Inače, sastanak je uslijedio otprilike tjedan dana nakon što se činilo da se Tsai pomirio sa svojom drugom nezadovoljnom zvijezdom, Kyriejem Irvingom, tako što je na Twitteru objavio potporu igračima New York Cityja koji su hvalili Irvingovu igru ​​na streetballu.

Inače, Durant i Nash imaju zajedničku povijest koja prethodi Brooklynu. Njih su dvojica radili zajedno u Golden Stateu kada je Nash bio konzultant za Warriorse. Nash je i angažiran kao trener Brooklyna u rujnu 2020. uz značajan utjecaj Duranta.

Marks je, s druge strane, bio na Durantovom nišanu od lipnja, kada je odlučio da neće ponuditi novi ugovor Irvingu. Durant je rekao da se u to neće miješati, ali kažu da ga je to bilo jako zasmetalo. Premda je većina poteza koje je Marks napravio u posljednje tri sezone bila je zbog Duranta, ili u tandemu s Durantom.

Kako god, Durantov ultimatum otvorio je hrpu pitanja u Netsima koji i ovako imaju golemu količinu problema... Je li ovo bio Durantov pokušaj da smanji potražnju Netsa kad je njegov odlazak u pitanju ili da potakne prilično tiho trgovinsko tržište? Naime, nitko se još Netsima nije javio s ponudom koja bi ih "izula iz cipela". Što Durant vjerojatno nije očekivao...

Linker
24. travanj 2024 21:24