ELSA Getty Images Via Afp
SENZACIONALNA OBJAVA

Velika bomba iz NBA-a: Dončić napušta Maverickse i odlazi u legendarnu momčad?

Idućeg ljeta, Slovenac će imati opciju potpisati petogodišnji ugovor vrijedan nestvarnih 346 milijuna dolara
Piše: SNObjavljeno: 25. kolovoz 2024. 16:48

LeBron James polako, ali sigurno ulazi u svoje posljednje godine karijere. Unatoč tome što je i dalje na vrhunskoj razini, LeBron će uskoro proslaviti 40. rođendan te vrijeme nije na njegovoj strani. Ove sezone će ispuniti još jedan san tako što će zaigrati sa svojim sinom Bronnyjem Jamesom.

Odlazak jednog od najboljeg košarkaša u povijesti u mirovinu sigurno će biti veliki udarac za sport, a pogotovo za Los Angeles Lakerse. LeBron je posljednjih šest sezona glavno lice te franšize te su se u Los Angelesu već krenuli pripremati za njegov eventualni odlazak.

Prema informacijama Kevina O‘Connora, novinara američkog The Ringera, u Lakersima kao iduće lice svoje franšize vide slovensku zvijezdu Luku Dončića. Taj im posao ne bi bio lagan zadatak, ali u LA-u su sigurni da mogu uspješno privući Dončića u svoje redove.

Idućeg ljeta, Dončić će imati opciju potpisati petogodišnji ugovor vrijedan nestvarnih 346 milijuna dolara. Time bi postao najplaćeniji košarkaš u povijesti. Lakersi se nadaju da će odlaskom Jamesa imati dovoljno prostora za preuzimanje tog ugovora.

U Maverickse bi tada poslali još nekoliko igrača i pickova drafta. No, na kraju će uspješnost ovog posla ponajviše ovisiti o Dončiću. Ukoliko Slovenac ne bude htio ići u Lakerse, šanse za to su gotovo nikakve. S druge strane, ako izrazi želju za selidbom u Los Angeles, to će uvelike olakšati stvari za jednu od najpoznatijih NBA franšiza.

Linker
05. rujan 2024 11:03